części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Zmiany na forum.

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi A8.
Gość

Post autor: Gość » 25 lis 2014, 12:09

Szanowni

Od dziś rana wprowadziłem małą modyfikacje która uniemożliwi osobom bez przywitania się pisanie w innych działach forum poza samą przywitalnią.
Chodzi głównie działy techniczne ale i nie tylko.

Ma to odciążyć moderatorów od zawracania sobie głowy userami nie witającymi się gdy przychodzą do kogoś w odwiedziny (zasady zwykłej kultury)A jednocześnie zachować porządek na forum w tym zakresie.

Jesli będą się działy jakies dziwne sytuacje że ktoś nie ma dostepu gdzieś lub ktoś go ma a nie powinien proszę zgłaszać!
Po każdych modyfikacjach mimo starań zawsze cos się może urodzić dlatego tez pisze tu informację na ten temat ;)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Moje auto: Allroad C5
Rocznik: 2006
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Imię: Andrzej

Post autor: Doc » 26 lis 2014, 00:32

;) ;)
Ostatnio zmieniony 05 gru 2016, 23:08 przez Doc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 30 lis 2014, 17:03

Popieram a tak dodatkowo moje dwa tematy w dziale kupie są do usunięcia części zakupione :D

Gość

Post autor: Gość » 14 mar 2015, 01:10

Z dniem dzisiejszym zostanie wprowadzone kilka dodatkowych zasad dotyczących naszej giełdy-dziełu ogłoszeń.

5a-Mówiący o odpowiedzialności za wystawiane dla obcej osoby (z poza forum) ogłoszenia.
tu tez bedzie obowiązywał system kar za wystepki i w zależności od wagi(nie sprzedanie przedmiotu,nie odebranie przesyłki,oszukanie co do jakości towaru,oszukanie-wyłudzenie pieniędzy) będą to:
upomnienie
ostrzeżenie
zabranie dostępu
czasowy ban
trwały ban

Dodatkowo pkt 7 który zabrania wystawiania ogłoszeń przez osoby mające dostep dla tych co dostepu jeszcze nie mają-omijania zasad nie bedzie.

Zmiany obowiązuja OD DZIŚ więc wszystkie nieregulaminowe ogłoszenia z wcześniejszą datą nie będą sankcjonowane oraz nie bedą też podbijane.

irwonkas
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: irwonkas » 14 mar 2016, 09:15

Witam prosze wprowadzic segregacje modeli tak jak sie to odbywa na forum audi a6 myśle ze wszyscy to poprą pozdawiam wszystkich
keliotan

Gość

Post autor: Gość » 14 mar 2016, 10:35

Irku od roku się za to zabieram-to dzień wyjęty z życiorysu :]

irwonkas
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: irwonkas » 14 mar 2016, 10:59

wiem rozumie ale to dla forumowiczów było by wiele wygodniej i szybciej dotrzec do tematów chetnie bym pomógł ale sie na tym nie znam

ps myśle że trzeba by było poświęcić ten jeden dzionek i zapanował by ład i porządek na forum <papa2>
keliotan

Gość

Post autor: Gość » 14 mar 2016, 11:20

Rozważymy to ale musze jeszcze kogoś zagonić do tej pracy :)

Korton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Korton » 24 mar 2016, 23:15

Czy reklamy na glownej stronie musza zaslaniac caly ekram, by zobaczyc pierszy post lub dzial trzeba przewijac i to wszystko w rozdzielczosci 1920x1080, jak ktos ma duza mniejsza rozdzielczosc to pewnie ze dwa ekrany musi przewinac. Ja rozumiem reklamy, ale forum nie utrzymuje sie tylko z reklam. O mailach powiadamiajacych o pw w skrzynce tez nie wspomne, tresc spamowa na prawie caly ekran, gdzie wazny jest tylko jeden link do skrzynki i trzeba go szukac wsrod innych. Moze dla klubowiczow oplacajacych skladki warto by wylaczyc te reklamy (strona i maile)?

tak to wyglada u mnie:
Obrazek

Gość

Post autor: Gość » 24 mar 2016, 23:41

Kliknij w link "ogłoszenie" cześciowo wyłaczysz :)

Oraz sa pewne ustawienia na stronie głownej pod forami (referencje) kliknij zobacz :)
Poza tym.... w (np) Mozilli Firefox wyczyść cookies, zapamiętane hasła, historię przeglądania, dane wpisane w wyszukiwarkach itp.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.

Korton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Korton » 25 mar 2016, 00:10

Apophis pisze:Kliknij w link "ogłoszenie" cześciowo wyłaczysz :)

Oraz sa pewne ustawienia na stronie głownej pod forami (referencje) kliknij zobacz :)
Poza tym.... w (np) Mozilli Firefox wyczyść cookies, zapamiętane hasła, historię przeglądania, dane wpisane w wyszukiwarkach itp.
Ok belke z reklamami mozna zwinac (ciekaw jestem czy zapamieta, bo jesli kazdorazowo mam tam klikac to jest slabe), ale co ma czyszczenie ciasteczek, hasel i historii przegladania do omawianego problemu?

Awatar użytkownika
Nyku
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Radek

Post autor: Nyku » 25 mar 2016, 01:22

Jakie reklamy? :P
Ja mam adblocka i nic nie przeszkadza :)

Korton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Korton » 25 mar 2016, 14:11

Nyku pisze:Jakie reklamy? :P
Ja mam adblocka i nic nie przeszkadza :)
adblocka tez mam, ale nie o to tu chodzi, adblock na maila o wiadomosci pw na caly ekran nie pomoze.

Pawel_7

Post autor: Pawel_7 » 05 paź 2016, 08:46

Witam,
moja propozycja zmian na forum to zmniejszenie liczby postów uprawniających o przeglądania wszystkich działów. Dla nowych użytkowników to duży problem uzyskać te 50.
pozdrawiam ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi A8 Klub Polska- Sprawy Klubowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl