![]() |
![]() |
[D2 00 3.3TDI ] Po odpaleniu buja na obrotach
-
- Forum Audi A8
[D2 00 3.3TDI ] Po odpaleniu buja na obrotach
Witam wszystkich mam mały problem jak w temacie po odpaleniu rano zaraz po odpaleniu jest ok ale po chwili buja ja na obrotach,nadmieniam iz wymienilem swiece, filtry, olej,na komputerze nie ma zadnych bledow wszystko ok i jak pzejade 500metrow juz wszystko jest jak powinno.Czy moze jakis jest czujnik za to odpowiedzialny a moze mial ktos podobny problem prosze o pomoc z gory dzieki pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 11:01 przez JACEK JANKOWSKI, łącznie zmieniany 5 razy.
Jacool
-
- Forum Audi A8
Ale u mnie zaraz po przejechaniu 500m jest OK i później się nic nie dzieje.
Mi się wydaje że czujnik temp płynu jak taki jest daje złą informację dalej i tak kuleje... ale może się mylę... tak miałem w starej B4 i wina była czujnika temp.
Poprawiłem Twojego posta - następnym razem nie pisz wszystkiego dużymi literami i więcej jezyka polskiego poproszę :!:
FOSS
Mi się wydaje że czujnik temp płynu jak taki jest daje złą informację dalej i tak kuleje... ale może się mylę... tak miałem w starej B4 i wina była czujnika temp.
Poprawiłem Twojego posta - następnym razem nie pisz wszystkiego dużymi literami i więcej jezyka polskiego poproszę :!:
FOSS
Ostatnio zmieniony 26 lis 2010, 20:45 przez JACEK JANKOWSKI, łącznie zmieniany 1 raz.
Jacool
Ja mialem tak samo w VW transporterze 2,5tdi u mnie winne byly wtryski kapaly a pozniej walnal sterownik pompy paliwa...po wymianie wszystkiego byla lala...takie bujanie ma bardzo negatywny wplyw na poduchy silniika. ja bym sprawdzil wtryski...Albo tak jak kolega Salaj11 pisze uklad sie zapowietrza
od 18-09-2010 szczesliwy posiadacz A8