123mielony pisze:drago_o pisze:Czemu tak mówisz? Ja mam Varte Silver i sobie bardzo chwałę ten aku. Juz jeździ ze mną pół roku i nic się nie dzieje. Auto trzyma bardzo dobrze prąd.
Ja też byłem zadowolony do 8 mc.po zakupie a później umarł i pojechał do producenta, po powrocie działał prawie rok bez problemu a teraz znowu zaczyna pokazywać swoje słabości.

Panowie, jestem po tym samym temacie, byłem święcie przekonany, że auto wciąga mi prąd. Miałem nowy aku właśnie varty silver 110 a po 4 miesiącach zaczęły się problemy z rozładowaną baterią, od pół roku z tym walczyłem do momentu jak nie podłączyłem go pod prostownik, bo totalnie zdechł. Okazało się, że niby ten bez obsługowy akumulator miał totalnie suchą jedną komorę.
Kupujac nowy akumulator trafiłem do firmy, która sprzedaje tylko akumulatory, zrobili mi pomiar czy auto nie wciąga prądu, okazało się że jest wszystko super. I facet wyjaśnił mi w czym problem.
Akumulatory kwasowe do tych samochodów się nie nadają, bo po prostu mają za duże pobory mocy. Jako, że tej klasy samochody cały czas coś tam robią nawet na postoju (choćby przewietrzanie auta czy cokolwiek). Audi nawet zmienił w specyfikacji wymagane aku. Teraz niestety tylko żelowe.
Jestem po zakupie VARTA SILVER Dynamic AGM G14 12V 95Ah 850A. Mi udało się go kupić za 750 zł, a nie jak na niektórych aukcjach za 1100...
Tak więc, jeżeli macie problemy z prądem spr pierw baterie, nawet jeżeli jest ona nowa.