[D2 ALL ] wydech
To typowe. U mnie było to samo.bartas204 pisze: Jest głośno, ale przecież tego chciałem. Problem widzę w tym, że do 3tys obrotów auto jest bardzo głośne, a powyżej nie słychać wydechu tylko silnik. Katów nie mam,
Ogólnie modyfikację wydechu robi się od końca.
Należy wstawić tłumiki w miejsce katów by niwelowały rezonans. Same katalizatory bardzo wytłumiają a ich brak właśnie prowadzi do tego, że uciążliwa jest jazda w niskim zakresie obrotowym .
U mnie są gołe rury i też mnie to męczy.
Osobiście chcę zamontować tłumiki komorowe środkowe by gazy spalinowe które wylatują z kolektorów mogły być zniwelowane.
Uniwersalne tłumiki przelotowe lub strumienice uważam, że nie zdadzą rezultatu. Strumienice zwłaszcza ponieważ sprawią, że gazy będą się rozpędzały jeszcze bardziej i zwiększy to rezonans.
Osobiście chcę zamontować tłumiki komorowe środkowe by gazy spalinowe które wylatują z kolektorów mogły być zniwelowane.
Uniwersalne tłumiki przelotowe lub strumienice uważam, że nie zdadzą rezultatu. Strumienice zwłaszcza ponieważ sprawią, że gazy będą się rozpędzały jeszcze bardziej i zwiększy to rezonans.