![]() |
![]() |
[D3 ALL ] "Płynny kryształ".
[D3 ALL ] "Płynny kryształ".
O pewnego czasu moją skrzynkę pocztową nawiedza reklama tejże firmy: http://liquid-crystal.mobi/
Nie jest to zapewne mezofaza, ale skoro sezon wyższych temperatur się zbliża a nie zawsze jest czas na woskowanie twardym woskiem, to ciekaw jestem Waszych opinii na temat zarówno tego preparatu jak i innych o podobnym działaniu.
Nie jest to zapewne mezofaza, ale skoro sezon wyższych temperatur się zbliża a nie zawsze jest czas na woskowanie twardym woskiem, to ciekaw jestem Waszych opinii na temat zarówno tego preparatu jak i innych o podobnym działaniu.
Bądź dobry jak chleb.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Te spraye "bez wycieraczek" to fajna sprawa, jak często gonisz autobahna w deszczu to bardzo przydatna rzecz. Im szybciej jedziesz tym szybciej woda spływa, wycieraczek praktycznie w ogóle nie trzeba włączać.
Ale ja to miałem tylko na szybie, nie wiedziałem, że stosuje się też coś takiego na lakiery.
Natomiast co do płynnych wosków itp, ja zawsze stosowałem Turtle Wax Ice - byłem bardzo zadowolony, jednak, mają one zasadniczą wadę - niska trwałość, to nie jest i nigdy nie będzie twardy wosk.
Nakładanie tego jednak super, głębia. Całą A8 można nim opitolić spokojnie w godzinę, co przy twardych woskach było by po prostu absurdem.
Myślę, więc, że to w/w z Twojego linku działa podobnie, z tym, że nakładasz go na wszystko. Pytanie jak z trwałością, pewnie kiepsko.
Ale ja to miałem tylko na szybie, nie wiedziałem, że stosuje się też coś takiego na lakiery.
Natomiast co do płynnych wosków itp, ja zawsze stosowałem Turtle Wax Ice - byłem bardzo zadowolony, jednak, mają one zasadniczą wadę - niska trwałość, to nie jest i nigdy nie będzie twardy wosk.
Nakładanie tego jednak super, głębia. Całą A8 można nim opitolić spokojnie w godzinę, co przy twardych woskach było by po prostu absurdem.
Myślę, więc, że to w/w z Twojego linku działa podobnie, z tym, że nakładasz go na wszystko. Pytanie jak z trwałością, pewnie kiepsko.
Black Cars Matters
"Płynny Kryształ" LOL 
1. Strona klepana z szablonu, z layoutem przy którym krwawią oczy
2. Model sprzedaży "na idiotę" ze sprytnym wyłudzeniem danych osobowych
3. Cena jak za dobrej jakości płyn do mycia szyb
4. Po KRS wychodzi, że firma handluje "mydłem i powidłem"
Przy każdym z tych punktów powinna zapalić się czerwona lampka ostrzegawcza w głowie.

1. Strona klepana z szablonu, z layoutem przy którym krwawią oczy
2. Model sprzedaży "na idiotę" ze sprytnym wyłudzeniem danych osobowych
3. Cena jak za dobrej jakości płyn do mycia szyb
4. Po KRS wychodzi, że firma handluje "mydłem i powidłem"
Przy każdym z tych punktów powinna zapalić się czerwona lampka ostrzegawcza w głowie.
Padłem i wstać nie mogęVanDyke pisze:1. Strona klepana z szablonu, z layoutem przy którym krwawią oczy

Leżę i kwiczęVanDyke pisze:2. Model sprzedaży "na idiotę" ze sprytnym wyłudzeniem danych osobowych

Jak handlują mydłem to jednak są w tej branży nie od dziśVanDyke pisze:4. Po KRS wychodzi, że firma handluje "mydłem i powidłem"

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
No niby tak ale wolałbym, żeby specjalizowali się konkretnie w kosmetyce aut a nie handlu koparkami i przy okazji Płynnym KryształemFOSS pisze:Jak handlują mydłem to jednak są w tej branży nie od dziś

A co do samej wycieraczki w płynie to ostatnio jechaliśmy autem pontona, który ma jakiś specyfik na szybie rozpylony i właściwie nie potrzebował wycieraczek w czasie deszczu. Robiło to wrażenie i naprawdę działało.
nie wiem co mam za specyfik na szybie bo nałożyli mi to w firmie detalingowej jak robili mi kompleksowo auto ale działa fajnie
dopytam co to było i dam znać
ad:
prawdopodobnie był to specyfik firmy Polytop
dopytam co to było i dam znać
ad:
prawdopodobnie był to specyfik firmy Polytop
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2016, 17:20 przez panton, łącznie zmieniany 1 raz.