Dziś miała miejsce kolizja z udziałem a8mki na zdjęciach poniżej. Szkoda zgłoszona do ubezpieczyciela, teraz czekam na przyjazd ich rzeczoznawcy i na wyliczenie. Zapytać chciałem jak to wygląda w praktyce ? Dzwoniłem do aso dowiedzieć się o jakieś koszta np lusterka czy listwy na drzwiach, lusterko kosz 2200 + fotochrom 1800 + obudowa 300 do tego listwy każda ok. 400zł. W jaki sposób policzy to ubezpieczalnia ? Wolałbym sie nerwowo już przygotować żeby po wypocinach rzeczoznawcy nie zdziwić się że wyliczy mi 50zł na pastę tempo i wiadro silikonu do sklejenia lusterka... Od razu nadmieniam że chromy na listwach uszkodzone, drzwi na pewno do malowania, nie przyglądałem się jeszcze czy w o ogóle są proste czy nie trzeba tego łatać szpachlą...
Z drugiej beczki, czy ktoś kojarzy jak to wygląda z wypożyczeniem auta ? Jestem obecnie uziemiony, przez brak auta... Wiem że jakbym oddał bezgotówkowo do aso to pewnie nie byłoby problemu. Jak to wygląda jak sam oddam do warsztatu wybranego przeze mnie po rozliczeniu się z TU? Biorę pod uwagę obie opcje