a to że kupiłem dwa chinskie nastawniki za 1400zł które chodzą bez zarzutu zamiast nowe za 6000zł czy pompe paliwa QAP za 180zł która chodzi mi już ponad 3 lata zamiast nowej vdo za 500zł to znaczy że co ??? bo nie wiem o co mam się obrażać ???
to teraz ja mam pytanie? nie kupił byś tych opon bo dlaczego? miałeś je i masz złe doświadczenie? bo jeśli nie to na jakiej podstawie mowisz że sa blee..? bo nie ma tam znaczka dunlopa, conti, lub misia z oponami?
nowe to nowe, 3 lata gwarancji jest, a wole tak niż :
a. wydać 3500zł na nowe markowe, ...tak szkoda mi bo mam w co inwestować jak dziecko czy rozwój firmy
b. kupić używki i wqurwiać się bo twrade, to wyząbkowane, to krzywe, to nie wiem co kupie....
c. do mojego stylu jazdy starego rencisty sa wystarczające....
różnie ludzie do tych spraw podchodzą, a jak już wiele razy tu pisałem lubie experymentować bo przynajmniej inni będą w przyszłości wiedzieć jakie dezycje podjąć, którą drogą pójść a którą omiajać. I zawsze się znajdą Ci co to tylko na ori cześciach latają i Ci którzy kupują tańsze zamienniki, bo nie widzi im się płacienia 50 - 80 % więcej tlyko dlatego że tam markowy znaczek stoi....
a niby czym się różni ta opona od nexenów, które cenowo tak samo stoją a we właściwościach nawet gorzej wypadają?
na razie testy.... jeśli po jakimś czasie nie będą sie nadawały do jazdy i będą z nimi same problemy to nie pozostawie na nich suchej nitki, bo nie boje się przyznać do błędu. Jeśli natomiast wszystko z nimi będzie ok to będe je jak najbardziej wszystkim polecał jako tani i dobry zamiennik opon markowych.
I większość przyzna że rację i będzie zadowolona jeśli po kupnie opon 19" zostanie im w kieszeni ponad 2500zł.