części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 95 4.2PB ] Wymiana skrzyni

BAU
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: BAU » 29 lis 2014, 14:24

Czy płyty sterujące w poszczególnych skrzyniach o tym samym oznaczeniu ale innym kodzie różnią się czy mają inne elektrozawory?
Ponieważ koszty regeneracji płyty sterującej są powalające, rozważam w dalszym ciągu wymianę na inną uąywke. Nie ma w obiegu skrzyń o oznaczeniu CJT więc chciałbym się dowiedzieć na jaką inną skrzynię mogę ją wymienić i co jeszcze razem z nią. I co trzeba zrobić żeby to zatrybiło.
Pozdrawiam. Roman

Awatar użytkownika
kriss77
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kriss77 » 02 gru 2014, 12:55

BAU pisze:Czy płyty sterujące w poszczególnych skrzyniach o tym samym oznaczeniu ale innym kodzie różnią się czy mają inne elektrozawory?
Ponieważ koszty regeneracji płyty sterującej są powalające, rozważam w dalszym ciągu wymianę na inną uąywke. Nie ma w obiegu skrzyń o oznaczeniu CJT więc chciałbym się dowiedzieć na jaką inną skrzynię mogę ją wymienić i co jeszcze razem z nią. I co trzeba zrobić żeby to zatrybiło.
Kod skrzyni oznacza, że mechatronika w ASB (płyta sterująca) może się różnić np sterowaniem elektrozaworów, przełożeniami, etc.

Kolego, alternatywa dla Ciebie:

5HP19 CJS, CJZ, CJX

BAU
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: BAU » 02 gru 2014, 20:15

kriss77 pisze:
BAU pisze:Czy płyty sterujące w poszczególnych skrzyniach o tym samym oznaczeniu ale innym kodzie różnią się czy mają inne elektrozawory?
Kod skrzyni oznacza, że mechatronika w ASB (płyta sterująca) może się różnić np sterowaniem elektrozaworów, przełożeniami, etc.

Kolego, alternatywa dla Ciebie:

5HP19 CJS, CJZ, CJX
Dzięki serdeczne.
Co jeszcze razem ze skrzynią muszę wymienić?
Pozdrawiam. Roman

Awatar użytkownika
kriss77
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kriss77 » 03 gru 2014, 08:44

BAU pisze: Dzięki serdeczne.
Co jeszcze razem ze skrzynią muszę wymienić?
Jeśli chcesz kupić używaną ASB to najlepiej w komplecie ze sprzęgłem hydrokinetycznym (Konwerter) no i na Twoim miejscu, szukałbym takiej używki, na która masz rękojmie na piśmie, wystawioną przez sprzedawcę ASB.

Co do samego późniejszego montażu ASB w samochodzie, to polecam montaż ASB razem z zamontowanym konwerterem w skrzyni i po montażu a przed uruchomieniem samochodu, bezwzględnie sprawdzić stan oleju w ASB lub go wymienić wraz z filtrem.

Awatar użytkownika
Satyavan
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Satyavan » 09 kwie 2016, 13:41

Podepnę się pod temat. Moja CJT zrypała sie drugi raz w ciągu kilku tysięcy km, znów wyleciał olej, z tym że teraz jeszcze bieg czuć że łapie i po dodaniu gazu jedzie i do przodu i do tyłu. W poprzedniej awarii w ogóle nie ruszała. Mam już jej dość i szukam innej skrzyni, mam CJZ do kupienia w dobrych pieniądzach razem z konwerterem z rozbitego auta. Warto ryzykować czy znów oddać do zrobienia i mieć nadzieje, że się coś nie posypie. Achhh już sam nie wiem na co jestem zły, na auto czy na mechanika co robił.

Awatar użytkownika
oliwier30
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: oliwier30 » 10 kwie 2016, 20:22

Satyavan, a Twoja CJT nie jest czasami z quattro?

Awatar użytkownika
Satyavan
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Satyavan » 11 kwie 2016, 17:12

Quattro, ale wiem już że nie spasi, on ma ośkę. :/

Gość

Post autor: Gość » 13 kwie 2016, 00:29

Spasi tylko bys nie miał juz Q

Awatar użytkownika
oliwier30
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: oliwier30 » 13 kwie 2016, 10:08

Ja żałuje że swoją cjz wogóle robiłem,za te pieniądze myślę że spokojnie bym manuala wrzucił,tylko że u mnie sprawa prostsza bo mam ośkę.

Awatar użytkownika
Satyavan
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Satyavan » 13 kwie 2016, 15:35

Do mnie już jedzie inna CJT, mam nadzieje, że tym razem pochodzi dłużej niż pół roku ... <onie>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl