części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 preFL ALL ] Przelotki przewodu w klapie bagażnika

Remarq
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 preFL ALL ] Przelotki przewodu w klapie bagażnika

Post autor: Remarq » 23 kwie 2016, 09:20

Witam kolegów potrzebowałbym numeru części bo brak u mnie dwóch gumowych przelotek przez, które przechodzi przewód widoczny po prawej stronie po otwarciu klapy bagażnika. Wychodzi on z górnego wewnętrznego rantu prawego błotnika (tam jest pierwsza uszczelka- przelotka przez którą przechodzi i potem wchodzi w klapę- od dołu też z prawej strony, tam jest ta druga uszczelka. U mnie niestety ich brak i ktoś załatwił to na ostro zielonym silikonem, a chciałbym uszczelnić to oryginalnie.
A zresztą tak po ludzku zaznaczyłem na czerwono o co mi chodzi :D
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2016, 12:13 przez Remarq, łącznie zmieniany 1 raz.

bybus
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Re: Przelotki przewodu w klapie bagażnika

Post autor: bybus » 23 kwie 2016, 12:04

Remarq pisze:Witam kolegów potrzebowałbym numeru części bo brak u mnie dwóch gumowych przelotek przez, które przechodzi przewód widoczny po prawej stronie po otwarciu klapy bagażnika. Wychodzi on z górnego wewnętrznego rantu prawego błotnika (tam jest pierwsza uszczelka- przelotka przez którą przechodzi i potem wchodzi w klapę- od dołu też z prawej strony, tam jest ta druga uszczelka. U mnie niestety ich brak i ktoś załatwił to na ostro zielonym silikonem, a chciałbym uszczelnić to oryginalnie.
Jeśli nie będzie Ci przeszkadzało logo to pasują od lanosa lub nubiry, zmieniałem u siebie w zeszłym roku.

Remarq
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Remarq » 23 kwie 2016, 12:44

bybus pisze:
Remarq pisze:Witam kolegów potrzebowałbym numeru części bo brak u mnie dwóch gumowych przelotek przez, które przechodzi przewód widoczny po prawej stronie po otwarciu klapy bagażnika. Wychodzi on z górnego wewnętrznego rantu prawego błotnika (tam jest pierwsza uszczelka- przelotka przez którą przechodzi i potem wchodzi w klapę- od dołu też z prawej strony, tam jest ta druga uszczelka. U mnie niestety ich brak i ktoś załatwił to na ostro zielonym silikonem, a chciałbym uszczelnić to oryginalnie.
Jeśli nie będzie Ci przeszkadzało logo to pasują od lanosa lub nubiry, zmieniałem u siebie w zeszłym roku.
jest do tego jakiś rozmiar numer czy coś żeby to sprawnie zamówić?

bybus
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: bybus » 23 kwie 2016, 14:52

jest do tego jakiś rozmiar numer czy coś żeby to sprawnie zamówić?
Hm, ja po prostu poszłem na najbliższe złomowisko. Koszt 2 zł.

Kondraczek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Kondraczek » 23 kwie 2016, 17:08

Na allegro pod hasłem "przelotka gumowa". Tylko musisz pomierzyć średnice bo kupowałem, ale już nie pamiętam.

VAGowner
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: VAGowner » 26 kwie 2016, 09:41

Podjedź na najbliższy szrot / złomowisko - powinno pasować od Audi 80 B4, Audi A4. W sobotę takie wyrwałem do swojej A8.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl