części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL ] Mechanizm (winda) MMI D3

MączeK
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: MączeK » 09 lut 2015, 11:41

Ja robilem w Wawie za 290zł trybiki i wysuwa sie jak nowy, nie wiem co gosc dokladne zmienil, ale przed naparwa musialem go recznie wysowac. Gwarancja 1 rok

Motostacja

Post autor: Motostacja » 23 mar 2015, 13:35

Panowie przeczytałem cały temat mam kilka pytań .

U mnie ostatnio bez większych oznak monitorek zaczął sobie terkotać i sie nie domykać

dziś wywaliłem cały monitor z windą i diagnoza

- urwany jeden ząb na białej zębatce
- urwany jeden ząb na czarnej zębatce

Pytanie skąd koledzy braliście te trybiki ?
http://allegro.pl/tryb-zebatka-winda-me ... 37106.html

Znalazłem tą aukcje ale chyba kogoś swędzi że za 1 biały trybik dam 200zł a mam do wymiany 2 to wole drukarke 3d kupić w raty :P

znalazłem jeszcze coś takiego

http://zebatki.com.pl/

podpowiedzcie jak wyjąć tą czarna zębatkę przyległą do białej .

widziałem że ktoś dorabiał zęby pytanie w jaki sposób i ile taka rzeźba wytrzymała ?

http://czescimaszyn24.pl/Kolo-zebate-AT ... 29%29.aspx

tutaj jeszcze coś co ma 14 zębów ale nie ma wymiarów

Awatar użytkownika
pawelec
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: pawelec » 14 cze 2015, 17:32

czy w Łodzi ktoś sie tym zajmuje ?

gdy oglądałem nie tak dawno w salonie używaną A8 to przy okazji zapytałem się o naprawę niezamykającego sie ekranu to powiedziano mi....
1. cena 2500zł jak słychać zębatki/tryby i są one do wymiany
2. cena 300 zł gdy po prostu sie nie zamyka (jest otwarty non stop) ale tryby są całe

Co sądzicie o tych cenach w ASO... ktoś rozbierał i okazały sie tryby całe, a usterka była spowodowana jakimś np. błędem lub inną elektroniczną sprawą??

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 17 cze 2015, 05:50

tryby sa po kilka stówek max , mozna tez cala winde dopasc , tryby nowe winda uzywka , sa zaklady ktore to robia na poczekaniu okolo godziny czasu ....

na forum bylo szeroko opisywane a jak sie dobrac na youtube sa filmiki nic trudnego az tak to niema

jezeli winda nie pyka to otwórz manualnie mmi i odepnij wtyczke silnika bedzie otwarta na stale jak tak latam bo niemam czasu na naprawe nawet na wymiane zarnika leza w domu ale niema kiedy <onie>

ceny aso wiadomo za wycieraczki chcieli 490 ahahaha no ale co ori to ori <muzyka>

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 17 cze 2015, 13:59

W Warszawie znam kogoś kto naprawia to praktycznie od ręki.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
mkbewe
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mkbewe » 17 cze 2015, 22:15

Pytanie:

U mnie wszystko działą ale chodzi jakoś tak mało płynnie :/ czy można ten mechanizm jakoś czymś przesmarować by to bardziej płynnie śmigało ?? jeśli tak to czym i jak ?

rav85
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rav85 » 26 sie 2015, 22:08

FOSS pisze:W Warszawie znam kogoś kto naprawia to praktycznie od ręki.
Poprosze kontakt, u mnie ni z tego ni z owego przy zamyksniu ma 1 przeskok i przy otwieraniu 2 , wczesniej bylo ok, nikt nic nie grzebal

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 14 sty 2016, 20:15

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 14 sty 2016, 20:46

u mnie znowu jest inny objaw zamyka sie dobrze i otwiera tez dobrze ale jak otworzy sobie do konca to jeszcze pyrka ze 4 razy tak jakby krancówki nie działaly to rowaliłem cała winde tryby wszystkie dobre

rozpierdzieliłem kable od krancówek i posprawdzałem krańcówki działaja dobrze i winda załacza je , przeswietliłem kable krancówek za do wtyczki wszystko przewodzi

jakies pomysły ??? wszystko całe ale tyrkota jak otworzy sie do konca , nie trzeba nic pomagac i td wszystko jest ok ale te tyrkotanie jest wkurzajace

przy zamykaniu nie ma takiego objawu tylko po otwarciu i palcami pchanie czy temu podobne na nic bo otwiera sie do konca sama i tak jaby chciała sie jeszcze wiecej otworzyc <faktycznie>

Krzysztof78
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Krzysztof78 » 29 sty 2016, 15:58

Witam. U mnie wczoraj stało się dokładnie to samo. Otwiera i zamyka się bez problemu a na końcu "terkocze". Wcześniej zero problemów z windą. Jeszcze nie rozbierałem. Jakieś nowe informacje kolega posiada?

Kosty
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Kosty » 24 lut 2016, 11:16

Krzysztof78 pisze:Witam. U mnie wczoraj stało się dokładnie to samo. Otwiera i zamyka się bez problemu a na końcu "terkocze". Wcześniej zero problemów z windą. Jeszcze nie rozbierałem. Jakieś nowe informacje kolega posiada?
I jak panowie udało się wam rozwiązać problem?

Ja mam to samo - winda zamyka się ale na koniec kilka razy terkocze. Rozebrałem całość bo chciałem wymienić słynną zębatkę - a tam niespodzianka - wszystkie zębatki są ok. Niestety nie wpadłem na to żeby sprawdzić krańcówki. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak to zrobić? W przyszłym tygodniu znowu wszystko rozbiorę i będę chciał sprawdzić.

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 04 mar 2016, 06:45

krencówke sprawdzasz miernikiem najprosciej .

co do zebatek sa plastikowe i z czasem wyrabiaja sie robi sie luz i pare obrotów przeskakuje na sucho i dlatego tak na koniec skacze

Rysiek70
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Rysiek70 » 23 kwie 2016, 20:38

Witam'
A ja pytanie z innej beczki- da się coś zrobić ( vcds-em, vas-em) żeby wyświetlacz wcale nie "wyjeżdżał"
??

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 24 kwie 2016, 15:56

Danie to zrobić ręcznie na zamkniętym odpinasz kostke od silnika i po klopocie ale wolalbym jednak otworzyć i odlaczyc kostke bo w mmi jest duzo rzeczy ktore warto miec <okok>

Gunner
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Gunner » 24 kwie 2016, 22:37

Da się zrobić coś takiego, że po włożeniu kluczyka ekran się nie otwiera ? Radio się odpala itd. ale ekran jest cały czas zamknięty i otwierałbym go dopiero przyciskiem jak bym zechciał. Ja sporo wysiadam, zamykam samochód, otwieram to za każdym razem winda jeździ a tak bym trochę oszczędził trybiki :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl