części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

porysowane auto... ;/

Ubezpieczenia, szkody komunikacyjne i ich wycena, naprawy blacharsko-lakiernicze, spory z warsztatami, kruczki prawne z tym wszystkim związane.
- 34 -
Forum Audi A8
Forum Audi A8

porysowane auto... ;/

Post autor: - 34 - » 26 kwie 2016, 18:48

Witam, porysowali mi caly prawy bok auta blotnik + drzwi + tyl... jakis chu.... miał fantazje fale sobie zarysował, rysa jest dosyc gleboka polerka nie zejdzie + jeszcze lekka wgniotka na błotniku i 1 drzwiach do tego piękny malunek "chuja" na masce... a na koniec wybita lampa w blodniku z tylu...

teraz tak: warta chce mi zapłacić za malowanie 100% ale co z wgniotami, mam opcje w AC ,ze uszkodzone czesci mają wymienić na nowe, jak będę malował auto to wyjdzie ,ze malowane a umowa mowi nieco inaczej... tak samo wgnioty, wedlug rzeczoznawcy da się je wyciągnąć z tego co dzwoniłem do ASO to nie robia napraw na alu tylko wymieniaja...

może miał ktoś podobny przypadek i wywalczył zapłate za nowe elementy + malowanie żeby warstwa sie zgadzała itd... wiadomo o co chodzi ;/

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 26 kwie 2016, 19:51

oddaj do aso niech warta sie martwi cwaniaki zasrane
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 26 kwie 2016, 21:22

- 34 - pisze:dzwoniłem do ASO to nie robia napraw na alu tylko wymieniaja...
wez daj mi namiary na to aso, bo u mnie jak mi koles w bok wiechał i drzwi lekko wgniótł oraz błotnik z tyłu to powiedzieli zupełnie co innego...."nie wymienią mi elementu tylko wyciągną i zaszpachlują" <boisie> ja mówie że alu sie nie wyciąga, a oni że gdzie takie głupoty słyszałem.... <nie> że są na to metody

mówił to główny lakiernik w ASO AUDI w Łodzi <fack>
to nie jest zwykły napęd...to

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 26 kwie 2016, 22:21

u mnie tez mowia ze wymiana nie ma nic do wyciagania i szpachlowania

- 34 -
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: - 34 - » 26 kwie 2016, 22:23

dzwonilem do fota-grob w 3city, mówił ,ze wymieniają bo jak pogięte to może pęknąć przy prsotowaniu wiec nowe elementy daja tym bardziej ,ze w polisie mam zaznaczone "wymiana na org. nowe czesci" jak ostatnio likwidowałem szkode to z tego samego AC wyplacili mi 100% za czesc org. do lapy + robocizna (ac komfort + dodatki wykupione) a na czesci bylo lekkie zarysowanie.

szczerze mówiąc to chyba kazdy by wolał kase do łapy z AC bo sam sobie to zrobie za 50% pewnie a wartosc auta nie spadnie na polisie do całki, potem pstrykne w cos z przodu i mi calke policza jak im aso wystawi rachunek...

u mnie kwestia jest taka ,ze rzeczoznawca nie chce zmienić kwal. szkoda z naprawa na wymiana wiec nie wiem czy wolać swojego rzeczoznawce czy prowadzić auto do aso na ich oszacowanie strat i kosztorys... troche nie mam czasu na to wiec jakis konkretne zrodło którym można podważyć zdanie "rzeczoznawcy", pzdr

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 26 kwie 2016, 22:48

popros o powtorne ogledziny w zaprzyjaznionym warsztacie lub aso ... najlepiej aso wydasz kase ale ci sie zwroci najpierw zapytaj co i jak wstaw foty bo nie wiadomo o jakich wgniotach mowa

- 34 -
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: - 34 - » 27 kwie 2016, 12:29

sprawa zakończona ugodowo, po przesłaniu papierka od radcy prawnego.
za blachy 80% nowych i za robotę 100%...

swoja droga to skur.... kłamią w oczy cały czas jak nie powiem ,ze mam opcje X X X X to sami twierdza ,ze jej nie ma... swoja droga to mnie na poprzedniej szkodzie skroili... ale za niewiedze sie płaci ;/

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 27 kwie 2016, 12:36

Słuchaj jeśli masz to w umowie z ubezpieczalnią to powinieneś im kazać płacić 100%. Oni na takich rzeczach oszczędzają miliony rocznie i tylko na to liczą.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 27 kwie 2016, 17:29

swoja droga to skur.... kłamią w oczy cały czas jak nie powiem ,ze mam opcje X X X X to sami twierdza ,ze jej nie ma... swoja droga to mnie na poprzedniej szkodzie skroili... ale za niewiedze sie płaci ;/
kiedy to było ? najp[rawdopodobniej mozesz to jeszcze odzyskac :)

- 34 -
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: - 34 - » 27 kwie 2016, 22:03

na 1 szkode to juz umowa podpisana ,ze sprawa zakonczona i nie będzie zadnych przyszlych roszczen z mojej strony... wiec moje nieogarnięcie

a co do 2 to mozna było 100% walczyc i powinienem, ale w sumie to roznica 1000-1500 PLN, za szarpanie sie i latanie + pisma to... a ,ze w robocie mam ostatnio zamęt to juz częsci idealne w kolor i bez uszkodzen zakupione i jutro będą montowane.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, szkody, naprawy, porady prawne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl