[D3 04 3.7MPI/LPG ] Jak zdemontować kierownicę do obszycia
[D3 04 3.7MPI/LPG ] Jak zdemontować kierownicę do obszycia
Cześć mam pytanie jak w temacie ...jak w d3 zdemontować kierownicę krok po kroku ...robił to ktoś z Was ? Muszę w końcu moją obszyć bo lata świetności ma za sobą
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Ustaw koła na wprost , tak żeby kierownica była też idealnie prosto . Polecam odkręcić klemę minusową na aku . Po bokach kierownicy masz dwie zaślepki które trzeba podważyć małym wkrętakiem i wyciągnąć . Pod nimi masz śruby na torxy ( nie pamiętam teraz jaki rozmiar ) , odkręcasz i masz poduszkę wolną . Odpinasz wtyczki i odkręcasz dużą śrubę która trzyma kierownicę . Zanim zdejmiesz zrób jakiś mały znaczek na kierownicy i frezie żebyś mógł tak samo włożyć . Tyle .
Gdzie będziesz obszywał ?
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
Wielkie dzięki za info jutro zdejmuję .... w Tczewie jest dobry tapicer samochodowy widziałem trochę prac i naprawdę dwa dni robocze.pioter pisze:Ustaw koła na wprost , tak żeby kierownica była też idealnie prosto . Polecam odkręcić klemę minusową na aku . Po bokach kierownicy masz dwie zaślepki które trzeba podważyć małym wkrętakiem i wyciągnąć . Pod nimi masz śruby na torxy ( nie pamiętam teraz jaki rozmiar ) , odkręcasz i masz poduszkę wolną . Odpinasz wtyczki i odkręcasz dużą śrubę która trzyma kierownicę . Zanim zdejmiesz zrób jakiś mały znaczek na kierownicy i frezie żebyś mógł tak samo włożyć . Tyle .
- dracus6662
- Super Klubowicz
do zdjęcia kiery potrzebyjesz klucz nasadke SPLINE !
Aby odkrecic poduche trzeba podwazyc zaslepki nastepnie na odbokowanej kierze odkrecic torxy , nie wyjda do konca tak ma byc
kiere odkrecasz w lewo normalnie pamietaj o zwijaku ..zeby nim nie ruszac bo pozniej mozna zerwac
kiedy poduche poluzujesz wlaczasz blokade kiery idziesz do bagazu odkrecasz kleme pradowa
wracasz do auta i wlaczasz swiatla na mijania aby wysbyc sie resztek pradu w instalacji mogacych wywolac wystrzal
odciagasz poduche i odczepiasz tasme
wkladasz spline klucz i odkrecasz
wylko nie zatrzasnij sobie klucxza w bagazu bo pradu juz nie masz
Aby odkrecic poduche trzeba podwazyc zaslepki nastepnie na odbokowanej kierze odkrecic torxy , nie wyjda do konca tak ma byc
kiere odkrecasz w lewo normalnie pamietaj o zwijaku ..zeby nim nie ruszac bo pozniej mozna zerwac
kiedy poduche poluzujesz wlaczasz blokade kiery idziesz do bagazu odkrecasz kleme pradowa
wracasz do auta i wlaczasz swiatla na mijania aby wysbyc sie resztek pradu w instalacji mogacych wywolac wystrzal
Tiptronik wymiana oleju Audi
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]
dracus6662 pisze:do zdjęcia kiery potrzebyjesz klucz nasadke SPLINE !
mam nadzieję że ogarnę ... dziś niestety nie zdążę już tego zrobić pozostaje weekend wielkie dzięki za info.
[ Dodano: 2016-05-17, 17:41 ]
No ja tutaj mam po drodze akurat to dwa dni wytrzymamdanishow pisze:W Białymstoku robią w kilka godzin, rano oddajesz i popołudniu odbieraszradek_d3 pisze:dwa dni robocze