[A8 D2] Zmieniarka
[A8 D2] Zmieniarka
W autku mam zmieniarkę na 6plytek standardową w bagażniku
w niej 6 płyt które sam nagrywałem (mp3)
problem w tym ze czasami nie chce załączyć płyty, żadnej.
Skacze po slotach i napis - brak płyty.
Raz działa a za 10min znów nie działa.
Proszę o pomoc może ktoś miał taki problem
w niej 6 płyt które sam nagrywałem (mp3)
problem w tym ze czasami nie chce załączyć płyty, żadnej.
Skacze po slotach i napis - brak płyty.
Raz działa a za 10min znów nie działa.
Proszę o pomoc może ktoś miał taki problem
Ostatnio zmieniony 01 lis 2010, 11:13 przez WachuL, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałem to samo,raz czytała raz nie,aż w końcu przestała całkiem czytać płyty.
Pojeździłem jakiś rok z mp3 podpiętą do kasety z kabelkiem, :-? co mnie zaczęło oczywiście już drażnić,no i cóż,wyciągnąłem zmieniarkę rozebrałem i dokładnie wyczyściłem cały środek(laser patyczkami do uszu)złożyłem i pięknie działa do tej pory :mrgreen:
Dodam,że było to już ponad rok temu,pozdr.
Pojeździłem jakiś rok z mp3 podpiętą do kasety z kabelkiem, :-? co mnie zaczęło oczywiście już drażnić,no i cóż,wyciągnąłem zmieniarkę rozebrałem i dokładnie wyczyściłem cały środek(laser patyczkami do uszu)złożyłem i pięknie działa do tej pory :mrgreen:
Dodam,że było to już ponad rok temu,pozdr.
A ja szukam zmieniarki po serwisie pod Deltę... aktualnie... Ale nikt nic nie ma, a jak już coś jest to sprzedającemu nie chce się odpisać na proste pytanie typu: "czy sprzedawane zmieniarki są po serwisie i czy czytają kopie zapasowe płyt cd" Widać za trudne pytanie
"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg nie lubi Cię, nigdy Cię nie chciał, i prawdopodobnie Cię nienawidzi."
U mnie też nie chciała czytać płyt nagranych w programie PowerDVD. To znaczy nieraz złapała po jakichś 5 minutach, a czasami nie. Zaczęło mnie to irytować więc spróbowałem nagrać płyty innym programem. Padło na Windows Media Player i co się okazało? Po włączeniu płyty muza od razu w głośnikach. Jakież było moje zaskoczenie, że zwykły program może tyle zmienić. Z tego co się dowiedziałem Windows Media Player nagrywa płyty w starych formatach, a nasze zmieniarki do najnowszych nie należą. Na początku myślałem też, że to wina lasera. A tu zoonk. Zrób tak jak ja zrobiłem. Spróbuj nagrać płyty innym programem. Może pomoże.
Dążenie do doskonałości.
-
- Super Klubowicz
Moja stara zmieniarka pod radio Delta padła więc szukałem nowej no i niedawno zakupiłem używaną.
Zmieniarka nowa działa ale:
Stara jak działała to mogłem jeździć po dziurach słuchać głośno muzy (duży bas w bagażniku i było ok)
Nowa gra lecz jadąc po dziurach od czasu do czasu przeskakuje a gdy włączę muzyczkę na HI LEVEL to jak bas da o sobie znać też przeskakuje jak na dziurach.
Pytanie czy może to być wina lasera (brudny) czy wina zawieszenia zmieniarki czy może jeszcze coś innego.
Dodam, że zmieniarka w poprzednim aucie działała wpuszczona w boczek tylną ścianką (banczek ładowało się od góry) a u mnie jest kilka elementów i umieszczona jest poziomo. Gdzieś kiedyś obiło mi się o uszy że niektóre zmieniarki mają opcję mechanicznego przełączenia czy mają być umieszczone pionowo czy poziomo.
Moja zmieniarka robiona jest chyba przez Alpinę:
[center] [/center]
Zmieniarka nowa działa ale:
Stara jak działała to mogłem jeździć po dziurach słuchać głośno muzy (duży bas w bagażniku i było ok)
Nowa gra lecz jadąc po dziurach od czasu do czasu przeskakuje a gdy włączę muzyczkę na HI LEVEL to jak bas da o sobie znać też przeskakuje jak na dziurach.
Pytanie czy może to być wina lasera (brudny) czy wina zawieszenia zmieniarki czy może jeszcze coś innego.
Dodam, że zmieniarka w poprzednim aucie działała wpuszczona w boczek tylną ścianką (banczek ładowało się od góry) a u mnie jest kilka elementów i umieszczona jest poziomo. Gdzieś kiedyś obiło mi się o uszy że niektóre zmieniarki mają opcję mechanicznego przełączenia czy mają być umieszczone pionowo czy poziomo.
Moja zmieniarka robiona jest chyba przez Alpinę:
[center] [/center]