[D3 05 4.2MPI ] Elektryczna klapa bagażnika - nie otwiera
- KRUSZYN_3CITY
- Forum Audi A8
No dobra a czy ktoś wie ile ten silnik kosztuje? Dostępność tylko ASO bo na rynku części używanych nie mogłem go namierzyć.
A8 D3 4.0 TDI V8 chip 310KM QUATTRO [G8 DAN]
ALFAROMEO 147 1.6 T.SPARK
Kącik mądrości :
》Prawdziwych przyjaciół poznaje się w szczęściu i dobrobycie, tylko nie liczni są w stanie znieść nasze sukcesy 《
》Nigdy nie sprzeczaj się z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem 《
》Pieniądze, alkohol i narkotyki są dla mądrych ludzi 《
Kącik mądrości :
》Prawdziwych przyjaciół poznaje się w szczęściu i dobrobycie, tylko nie liczni są w stanie znieść nasze sukcesy 《
》Nigdy nie sprzeczaj się z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem 《
chyba słabo szukałeśKRUSZYN_3CITY pisze:No dobra a czy ktoś wie ile ten silnik kosztuje? Dostępność tylko ASO bo na rynku części używanych nie mogłem go namierzyć.
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... i-1-1-0907
- KRUSZYN_3CITY
- Forum Audi A8
yyyyyyy.... powiedzmy że jak ja szukałem to nie było tych aukcji... dzięki za info bo naprawdę myślałem że używkę dostać to cud i nawet ceny bardzo przystępne
Kącik mądrości :
Kącik mądrości :
Myślę, że przed wymianą silnika warto sprawdzić stan "sprzęgła z elektromagnesem" wchodzącego w skład zespołu silnika klapy. W moim przypadku słychać pracę silnika mimo braku podnoszenia, dlatego też podejrzewam, że po upływie 9 lat i działań warunków atmosferycznych ślizgają się tarcze cierne w zespole silnika klapy przez co podnoszenie jest nieefektywne. Gdy dobiorę się do mechanizmów dam znać czy mój tok myślenia jest prawidłowy.
Najpierw jednak wymienię teleskopy.
Najpierw jednak wymienię teleskopy.
Nie łudź się, że to teleskopy
Nowy silnik 2500zł. Jeżeli szukasz używki to tylko w wersji w metalowej obudowie, montowanych w autach po 2008 roku. Cud to dorwać na alle ale na ebay trochę tego chodzi w normalnych pieniądzach.
W tym silniku nie ma żadnej tarczy ciernej. Jest sprzęgło elektromagnetyczne - bezzstykowe. Możliwe, że z wiekiem rozmagnesowuje się i tu tkwi problem. Być może oglądałeś na YT próbę reanimacji tego silnika i stąd pomysł z tarczami ciernymi... ale nie idź tą drogą.
Nowy silnik 2500zł. Jeżeli szukasz używki to tylko w wersji w metalowej obudowie, montowanych w autach po 2008 roku. Cud to dorwać na alle ale na ebay trochę tego chodzi w normalnych pieniądzach.
W tym silniku nie ma żadnej tarczy ciernej. Jest sprzęgło elektromagnetyczne - bezzstykowe. Możliwe, że z wiekiem rozmagnesowuje się i tu tkwi problem. Być może oglądałeś na YT próbę reanimacji tego silnika i stąd pomysł z tarczami ciernymi... ale nie idź tą drogą.
Kontakt: nick + @wp.pl
- KRUSZYN_3CITY
- Forum Audi A8
Jak nic innego nie pomoże można gumkę od gaci przywiązać od zamka do anteny na dachu rozwiązanie mało estetyczne ale pewnie skuteczne...
Kącik mądrości :
Kącik mądrości :
Proponuję wyciągnąć z pojemnika na klapie wszystkie ciężkie części ( wkręcany bolec do holowania i klucz do kół ) - odciążymy w ten sposób troszeczkę klapę i silniczek będzie miał lżej. Ja ten bolec i klucz przełożyłem do wnęki koła zapasowego - tu jest też lewarek. Oczywiście nie jest to 100% naprawa ale chociaż mamy czas na przemyślenie jak uporać się z umierającym już silniczkiem.