części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Interfejs diagnostyczny Bluetooth

Awatar użytkownika
SamackA8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Interfejs diagnostyczny Bluetooth

Post autor: SamackA8 » 29 lis 2013, 21:54

Witam. Dzisiaj podjechał do mnie kolega na skasowanie błędu poduszki, okazało się że byłem bezradny ponieważ mój kabelek vag kkl i program vag com 311.2 nie dają rady z Audi TT 8j 2007 3.2 Quattro, troszkę się zasmuciłem, później potrzebowałem podłączyć kabelek do A8 D3, też nie dało rady. To spowodowało że zacząłem szukać różnych rozwiązań, a że nie uśmiechało mi się kupować interfejsu za 600zł (kabelek + vag can pro) to poszukałem tańszej opcji. Znalazłem coś takowego http://allegro.pl/show_item.php?item=3728825331 okazało się że większość gości znalezionych na wujku google (fora itp.) bardzo to sobie chwalą, a bezradność mojego interfejsu diagnostycznego zmotywowała mnie do zakupienia czegoś takowego. Więc dzisiaj zamówiłem i zobaczymy co z tego będzie. Czytałem o tym bardzo dużo i dowiedziałem się że obsługuje to chyba wszystkie autka i starsze i nowsze czyli np. A8 D3 do końca produkcji, nawet tą TT 8j da radę zdiagnozować więc bardzo się ucieszyłem. Przeczytałem że łączy się to np. z lapkiem który posiada bluetooth, z tabletem i telefonem które posiadają system android etc. Do tego dostajemy jakiś tam programik, ale czytałem że najlepszy jak na razie jest dostępny w sklepie play (android market) program Torque, pooglądałem filmiki na youtube i do zwykłego kasowania, odczytu błędów starcza . Te ustrojstwo powinno przyjść do mnie na początku następnego tygodnia więc od razu zdam relacje. A może ktoś z forumowiczów posiada już coś takowego?
I love my A8, A6 and S3 :)
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

Awatar użytkownika
VanDyke
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: VanDyke » 30 lis 2013, 11:35

Mam identyczny interfejs na stanie i mogę go komuś oddać (za darmo) bo taka jest jego przydatność w A8 :)
Kolego, bez urazy, ale skoro nie dałeś rady VAG COMem to czego spodziewasz się po interfejsie chodzącym na Alibabie po 2$?! :shock:

A o Torque możemy pogadać na PW ;-)
Kontakt: nick + @wp.pl

shaqal
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: shaqal » 30 lis 2013, 14:11

ELM327 pod bluetooth sprwadzisz napięcie aku, obroty silnika i kilka innych parametrów.

Tym interfejsem w żadnym aucie nie skasujesz poduszek.

VAG za 600zł to i tak tanio, ortyginalny VCDS kosztuje 2-3 razy więcej.

Lakier

Post autor: Lakier » 30 lis 2013, 18:29

Elm, łączy się co najwyżej z komputerem sterującym silnikiem. Ewentualne błędy może odczytać tylko z niego.

Od poduszek jest osobny komputer i na niego trzeba już niestety vag coma.

Unseen

Post autor: Unseen » 16 mar 2016, 21:53

Odswieze stary temat. Kupilam Torque Pro Elm 327 [ Android ONLY ] OBDII OBD 2 Bluetooth Fault Code Reader, urzadzenie do podlaczenia do portu OBD z Bluetooth. Zainstalowalam pare aplikacji na Androidzie, podlaczylam do portu OBD, odpalilam silnik, wszystko ladnie sie podlaczylo i dziala w D4.

Przetestowalam Dash Command i Torque Lite. Pojezdze troche z tymi aplikacjami i pozbieram dane z ciekawosci.

Dash Command
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Torque Lite
Obrazek Obrazek

Gość

Post autor: Gość » 16 mar 2016, 22:12

Mam taki zapasowy telefon to sobie to musze kupić :) CHyba że bym wstawił na stałe w fisa :D

Awatar użytkownika
djwaldee
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: djwaldee » 03 cze 2016, 15:32

Do tego jak w fis wstawisz lub zamiast kratki środkowej nawiewu trackballa pod podłokietnik i masz a8 d4 sterowanie :) a tak na powaznie mam rejestrator na androidzie z bt netem 3g przez sima i dokupuje elma dla kilku funkcji ktorych mi fis nie wyswietla. jako bajer daje rade jako urzadzenie do kasowania checka pewnie tez do innych spraw juz nie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl