Witka,
Byłem na kompie i wyjszlo mi takie cuś:
16804.p0420 układ katalizatora, rząd cylindrów 1, sprawność poniżej wartości progowej
Cio to?
[D3 '03 4,2PB/LPG] Błędy silnika 16804 P0420
[D3 '03 4,2PB/LPG] Błędy silnika 16804 P0420
Ostatnio zmieniony 20 gru 2010, 14:47 przez kukiluki, łącznie zmieniany 2 razy.
Blad ten pojawia sie po usunieciu katalizatora lub zastosowaniu '' luzniejszego '' katalizatora sportowego .
Jesli blad pojawi sie w seryjnym aucie to przyczyna moze byc nieszczelnosc w ukladzie wydechowym ( nawet minimalna nie slyszalna na biegu jalowym ) lub / i dolotowym , awaria katalizatora lub sondy lambda .
Jesli blad pojawi sie w seryjnym aucie to przyczyna moze byc nieszczelnosc w ukladzie wydechowym ( nawet minimalna nie slyszalna na biegu jalowym ) lub / i dolotowym , awaria katalizatora lub sondy lambda .
A może mieć to związek z kiepską pracą silnika?
Autko na benzynie dusi się do ok 2000obr, zero mocy, potem jak przeskoczy to idzie normalnie.
Wczoraj zamieniłem cewki stronami i pomogło na pare godzin, ale dzisiaj znowu zgłupiał. Dodam, że na gazie jest OK.
pozdrawiam
[ Dodano: 2010-10-05, 22:15 ]
Fachura od gazu podpowiedział mi żeby zrobić nową adaptacje silnika.
Tylko mam pytanie czy Dominatorem uda mi się to zrobić??
Autko na benzynie dusi się do ok 2000obr, zero mocy, potem jak przeskoczy to idzie normalnie.
Wczoraj zamieniłem cewki stronami i pomogło na pare godzin, ale dzisiaj znowu zgłupiał. Dodam, że na gazie jest OK.
pozdrawiam
[ Dodano: 2010-10-05, 22:15 ]
Fachura od gazu podpowiedział mi żeby zrobić nową adaptacje silnika.
Tylko mam pytanie czy Dominatorem uda mi się to zrobić??