Jeśli zaraz za ramionami nie ma tego podtoczenia to nie są z 8.
Ma być tak:
Tak wygląda OE nadruk:
Na zdjęciach Karola widać nr 4D0 601 025AE, co się pokrywa z katalogiem ale potrzeba lepsze zdjęcie i wsio będzie wiadomo bo ich było chyba 2 rodzaje z wyglądu albo już mi się kićka od tego wszystkiego. Wiem tyle, że te z s8 d2 i d3 mają za ramionami takie koryto i jest ona takie irytujące przy myciu bo palce trzeba łapać by każdą szczelinę wyczyścić aby nie zapuścić
Te konkretnie są całe po malowaniu, dlatego napisy są nieczytelne w taki sposób... Koleś chce za nie 3300 z oponami ale chyba sie nie zdecyduje. Jakby ktoś chciał kontakt to mogę podrzucić.
pewnie juz nie dal rady dluzej po dziurach sie tłuc na 20 kach albo chce dobic do ceny calego auta bo c5 poleciały..... juz polecialy...... i gość z ceną poleciał .... ciekawe jak tam opony ?? pewnie na jeden sezon
Na ori feldze jest tam jakaś warstwa czegś bo i mnie odlazła kawałkiem i resztę zeszlifowałem ściernym na płasko Co do obecnego posiadacza tych felg, nie wiem jak je malował.
Z doswiadczenia wiem że na powierzchni styku z piasta jak i styku śrub z felga nie ma prawa bbyc lakieru żadnego-chyba na tyle wiesz czym się objawia jak on tam jest.
Wiem o co Ci chodzi. Ale jakaś powłoka czegoś tam jest bo odchodziła i ją zdrapałem. Powierzchnie stykowe powinny być jak najbardziej idealnie czyste aby nic nie biło. Jak będę zrzucał koło to cyknę foto bo nie drapałem całkiem tylko zeszlifowałem, będzie to widać