Witam serdecznie. Czy ma ktoś jakąś ściągawkę jakie powinny być czasy wtrysków na wolnych obrotach w ABZ ? Interesują mnie konkrety.
Bylem dziś na regulacji i się okazuje, że ECU narzuca różne czasy wtrysków na poszczególnych głowicach.
podejrzenie pada na sondy ewentualnie na jedną z nich. Pytanie która strona pracuje prawidłowo. Gdyby ktoś miał ściągę będę wdzięczny
[D2 ALL ] Czasy wtrysków 4.2
[D2 ALL ] Czasy wtrysków 4.2
Ostatnio zmieniony 23 cze 2016, 23:43 przez ernesto, łącznie zmieniany 1 raz.
ABZ ma czasy od 3,5 do 5 ms na wolnych obrotach w pozycji P. Jak wyłączysz klimę i wszystkie odbiorniki prądu to będzie w okolic 3,5 (a nawet moze byc ponizej). Im więcej odbiornikow odpalisz tym czas bardziej będzie rosnąć. W praktyce nie spotkałem się z czasem wyższym niż 4,6ms przy wlaczonej klimie na dmuchawie praktycznie na maksa i z zapalonymi swiatlami przy otwartych drzwiach.
Te wartosci ktore podaję to oczywiscie takie ktore zaobserwowalem w kilku ABZtach (minimum 3). W każdym było bardzo podobnie. Książkowych danych nie znam.
Te wartosci ktore podaję to oczywiscie takie ktore zaobserwowalem w kilku ABZtach (minimum 3). W każdym było bardzo podobnie. Książkowych danych nie znam.
Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
Dzięki Bugi. Teraz jez będę wiedział która sonda pracuje prawidłowo.
Ponieważ jedną jedzie z czasami podanymi przez Ciebie a drugą z czasami poniżej 3.
Wszystko było ok do zeszłego tygodnia. Nagle mapy się rozjechaly i zauważyłem zależność na obu glowicach.
Klikam Pomógł oczywiście i proszę w imieniu Marcina o podpowiedź dla jego silnika
Ponieważ jedną jedzie z czasami podanymi przez Ciebie a drugą z czasami poniżej 3.
Wszystko było ok do zeszłego tygodnia. Nagle mapy się rozjechaly i zauważyłem zależność na obu glowicach.
Klikam Pomógł oczywiście i proszę w imieniu Marcina o podpowiedź dla jego silnika