części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

AUDI D5

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
leon0376
Super Klubowicz
Super Klubowicz

AUDI D5

Post autor: leon0376 » 25 maja 2016, 23:01

Ostatnio zmieniony 25 maja 2016, 23:04 przez leon0376, łącznie zmieniany 1 raz.
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla

Gość

Post autor: Gość » 25 maja 2016, 23:04

Jeździ to juz jakiś czas po niemcach

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 26 maja 2016, 11:43

Jakoś niekoniecznie mi się spodoba. Przód nieproporcjonalnie długi w porównaniu do kufra. Coś w kierunku mercedesa CLS kapelusznika. Zatracają klasyczne kształty limuzyny - to chyba w odpowiedzi na popyt na mutanta A7. I jakby coraz mniej krągłości a zaczynają dominować ostre, proste linie. A jako chłop lubię lekkie krągłości. No, ale o gustach się nie dyskutuje.
Bądź dobry jak chleb.

Gość

Post autor: Gość » 26 maja 2016, 14:28

Narazie nie mam zdania,narazie popieram pebo :]

ernesto

Post autor: ernesto » 26 maja 2016, 20:35

Obrazek

Strasznie to wygląda, A8 Buick Lesabre :D

Gość

Post autor: Gość » 26 maja 2016, 20:37

To sa chyba decepticony...

Awatar użytkownika
A8L
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: A8L » 18 cze 2016, 14:41

Ciekawe jak to w koncu wyjdzie. Ja nie mam takiej wyobrazni zeby sobie wyobrazic jak to dokladnie pod ta folia wyglada <faktycznie> Jak narazie wyglada mit pod folia jakos bardzo na D4.

Bardziej obawiam sie ze w srodku nie bedzie przyciskow tylko monitory i wtedy nie wiem czy to bedzie mi odpowiadalo. Z wygladu mi to nie podchodzi tak jak nie lubie tych dwoch ipadow w s-klasie.

A jak narazie duzo na to wskazuje ze bede te monitorki: http://www.autobild.de/bilder/audi-a8-d ... tml#bild11
A8L 4.2TDI, 462PS/1041NM

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 20 cze 2016, 12:59

A8L pisze:Ciekawe jak to w koncu wyjdzie. Ja nie mam takiej wyobrazni zeby sobie wyobrazic jak to dokladnie pod ta folia wyglada <faktycznie> Jak narazie wyglada mit pod folia jakos bardzo na D4.

Bardziej obawiam sie ze w srodku nie bedzie przyciskow tylko monitory i wtedy nie wiem czy to bedzie mi odpowiadalo. Z wygladu mi to nie podchodzi tak jak nie lubie tych dwoch ipadow w s-klasie.

A jak narazie duzo na to wskazuje ze bede te monitorki: http://www.autobild.de/bilder/audi-a8-d ... tml#bild11
Lukasz, postępu nie zatrzymasz. To będzie podobnie jak ze smartfonami, tradycyjne klawiszowe telefony powoli odchodzą do lamusa. Podejrzewam, że w motoryzacji będzie podobnie. Coraz mniej przycisków a coraz więcej monitorków. Skoro już pojawiły się w tablicy wskaźników (a u konkurencji już dawno są, np. w Fordzie Mondeo), to Audi też musi coś z tym zrobić. Mnie osobiście to odpowiada. Sterownik w jednym miejscu a obsługa w innym. Odpada problem niedziałających przycisków itp. Gdyby do tego można było jeszcze dobrać różne skórki/tapetki - byłoby całkiem fajnie. No i pewnie koszty produkcji niższe. Zobacz jak ma to Tesla S - wszystko ustawiasz na jednym centralnym ekranie.
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
Lechu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lechu » 23 cze 2016, 19:24

Volvo też tak zrobiło. Tylko jedna rzecz, niech nie spier... zegarów tak jak w nowej S klasie. I by funkcjonalności nie naruszyli. typu lampka kokpitu włączana w jakiejś piątej opcji na monitorku.

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 23 cze 2016, 20:55

ernesto pisze:Obrazek

Strasznie to wygląda, A8 Buick Lesabre :D

Dla mnie genialne :)

chrzanos
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: chrzanos » 05 lip 2016, 18:58

Ja również mam cichą nadzieje że wygląd będzie inny niż w spy phot <niechce>