![]() |
![]() |
[D2 94 2.8PB/LPG ] Wymiana czy naprawa skrzyni
[D2 94 2.8PB/LPG ] Wymiana czy naprawa skrzyni
Czeka mnie wymiana sprzęgła i skoro skrzynia będzie na wierzchu to za nią też chcę się zabrać. Powodem jest nasilające się wycie na 5 biegu - pewnie łożysko. Teraz pytanie - regenerować obecną, szukać nowej używki, może wstawić z diesla 6 biegową?. Co będzie najlepsze? Nie ukrywam, że kwestia finansowa ma duże znaczenie. Wstawienie 6 biegowej chyba będzie najdroższą opcją, wymiana na używkę najtańsza, tylko tutaj jest problem z dostępnością bo mało tego jest i też nie wiadomo w jakim stanie. Znowu poczytałem w necie, że regeneracja też nie zawsze pomaga na długo.
P.S. Brak tagów
P.S. Brak tagów
Ostatnio zmieniony 11 lip 2016, 00:22 przez Jarek1988, łącznie zmieniany 1 raz.
Po dzisiejszej wizycie u mechanika zapadła decyzja, że rwiemy skrzynie, rozbieramy i zobaczymy co będzie w środku. Wtedy będziemy decydować co dalej. Może w następnym tygodniu wciśnie mnie w termin to będę informował co tam w skrzyni siedzi.
[ Dodano: 2016-07-18, 15:17 ]
Możecie napisać jakie uszczelnienia wymienić do których będzie dostęp po wyjęciu skrzyni?
[ Dodano: 2016-07-18, 15:17 ]
Możecie napisać jakie uszczelnienia wymienić do których będzie dostęp po wyjęciu skrzyni?
-
- Super Klubowicz
Uszczelniacz wału miedzy silnikiem a skrzynią - napewno .
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
Hmm i mam zagadkę - skrzynia rozebrana i nie widać żadnych śladów zużycia - tryb 5 biegu nie wykazuje żadnych oznak zużycia, łożysko też nie. Cała skrzynia przejrzana i nie widać żeby coś tam było nie halo. Mechanik jeszcze raz będzie sprawdzał ale mówił, że jak skrzynia wyła to zawsze było widać gdzieś jakieś zużycie a tutaj nic.
Zaznaczam, że skrzynia wyje tylko na 5 biegu.
Macie jakieś pomysły?
Zaznaczam, że skrzynia wyje tylko na 5 biegu.
Macie jakieś pomysły?