[D2 ALL] Fabryczny Hak
[D2 ALL] Fabryczny Hak
Witam wszystkich.
Koledzy mam mały problem. Szykuje mi się wyjazd i myślałem że przyda mi się hak (mam oryginalny nieużywany w bagażniku) ale mam problem z jego montażem, wyciągam hak z bagażnika, wyciągam zaślepkę gniazda na hak pod zderzakiem, przekręcam to pokrętło do skrajnego (zielonego) położenia i hak nie wchodzi mi w gniazdo, tzn wchodzi ale tak zostaje mu około 1cm żeby te trójkąty wycięte do siebie przyległy. Hak blokuje mi się o czarną część zderzaka wygląda mi tak jakby była za długa albo nie miała wycięcia takiego jak na rury wydechowe? Może mi ktoś pomóc? Pokazać na zdjęciu jak to jest u niego lub powiedzieć jak to mam przerobić/zrobić żeby ten hak zamontować?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Koledzy mam mały problem. Szykuje mi się wyjazd i myślałem że przyda mi się hak (mam oryginalny nieużywany w bagażniku) ale mam problem z jego montażem, wyciągam hak z bagażnika, wyciągam zaślepkę gniazda na hak pod zderzakiem, przekręcam to pokrętło do skrajnego (zielonego) położenia i hak nie wchodzi mi w gniazdo, tzn wchodzi ale tak zostaje mu około 1cm żeby te trójkąty wycięte do siebie przyległy. Hak blokuje mi się o czarną część zderzaka wygląda mi tak jakby była za długa albo nie miała wycięcia takiego jak na rury wydechowe? Może mi ktoś pomóc? Pokazać na zdjęciu jak to jest u niego lub powiedzieć jak to mam przerobić/zrobić żeby ten hak zamontować?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Bo to pokretlo to trzeba przekrecic dalej niż za zielone pole. Jeśli przekręcisz mniej tzn w tym zielonym polu to hak się nie zamocuje. Musisz pociągnąć pokrętło w bok tak żeby bolec wyszedł z tego wgłębienia nad tym paskiem zielonym. Wtedy pokrętło przekręcisz więcej i hak zapniesz. Własciwie powinno się pokrętło przekrecic o jakies 180 stopni i zablokować tak że nie wraca do pozycji początkowej a wpinając w gniazdo pod zderzakie sam powinien się odblokować i zapiąć.
Zderzaka to nie tnij bo to nie to
Zderzaka to nie tnij bo to nie to