części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 00 3.3TDI ] Brak biegu wstecznego R

koks
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 00 3.3TDI ] Brak biegu wstecznego R

Post autor: koks » 14 lip 2016, 23:50

Witam wszystkich. zakupiłem auto które było serwisowane , mechanik mój sprawdził jeszcze komputerem auto wszystko było ok i po powrocie do domu około 350km (jechałem o koło 200km/h) autostradą zostawiłem auto do rana potem kilkanaście kilometrów po mieście (bardzo spokojna jazda) i na parkingu auto ledwo cofało po 30cm (olej gorący). W czasie zakupu auto cofało pod nie jedną górkę u właściciela taki miał teren.
Po podłączeniu auta pod komputer ukazał się błąd 17125 oznaczający uszkodzenie sprzęgła blokującego. po skasowaniu auto cofnęło delikatnie 20 cm do tylu i dale brak wstecznego.
Poziom oleju w normie , olej bardzo czysty. Zimne auto obecnie też nie cofa. Biegi do przodu działają idealnie. w czasie zmiany biegu do tyłu słychać delikatne pikniecie ale nie stawia ono oporu silnikowi tak jak jest z biegami do przodu.
Jak mogę naprawić ta skrzynie lub co szukać . Będę wdzięczny za pomoc.
Witam wszystkich

Gość

Post autor: Gość » 15 lip 2016, 11:06

Kosz wstecznego uwalony skrzynia do remontu. Proponuje jesli nie mineło 14 dni oddac auto włascicielowi pod groźba sądu jeśli sie nie bedzie chciał zgodzić. bez ogarniętego mechanika na etacie 3.3 tdi to najgorszy po 2.5 tdi model jaki mogłes kupić.

Awatar użytkownika
VanDyke
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: VanDyke » 15 lip 2016, 12:03

Apophis pisze:Proponuje jesli nie mineło 14 dni oddac auto włascicielowi pod groźba sądu jeśli sie nie bedzie chciał zgodzić
Powodzenia :D

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 15 lip 2016, 12:04

Tłok wstecznego uszkodzony. Jest na samym końcu skrzyni. Tłok około 150zł ale sama robota...
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Gość

Post autor: Gość » 15 lip 2016, 12:24

VanDyke pisze:Powodzenia
Znam takie sprawy w swojej okolicy, do 14 dni sad zawsze przyznawał racje bo wada ukryta i tyle. Sam sie zdziwiłem że to taka moc prawna posiada. Nie oddasz hajsu ide do sadu,przegrasz płacisz jeszcze więcej.

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 15 lip 2016, 12:50

Ciężko będzie udowodnić, bo trochę dziwne, że przy oględzinach pod obciążeniem ASB pracowała poprawnie, tym bardziej, że samochód jeszcze oglądałeś i sprawdzałeś ze swoim mechanikiem. Możesz spróbować skontaktować się z dawnym właścicielem i spróbować chociaż ugrać coś na kosztach części (serwis za robotę weźmie dużo więcej, z resztą mało który chce samemu zrzucać skrzynię, a z tym tez lekko nie ma, zazwyczaj chcą byś dostarczył już do nich zdemontowaną z samochodu).
Black Cars Matters

Gość

Post autor: Gość » 15 lip 2016, 12:52

Kolega ma podobny problem kupił badziewie sprawdzał i kwiatuszki powychodziły to poszedł do prawnika i mu powiedział ze do 14 dni sprawa oczywista powyżej mozliwości drastycznie spadają. Z tego samego powodu boi się teraz te auto sprzedac bo prawdopodobnie ma problem z UPG i jesli drugiemu to wyjdzie że jednak ma to moze mu nasmrodzić.

michalwruszak
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: michalwruszak » 15 lip 2016, 13:00

Takie uroki skrzyń 5hp24 - nie wiadomo kiedy coś strzeli :)
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne

FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044

koks
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: koks » 15 lip 2016, 14:08

Może pecha miałem że kasta padła .Co do silnika to jest jak nowy dlatego kupiłem .Bo co dzień użytkuję kumpla d3 3.7 benzynę . I mnie pokusiło na dobre d2 z tym śilnikiem .

Dzwoniłem po serwisach stawiają na zawór w płycie sterującej w skrzyni czekam aż będzie miejsce i jadę go postawić .
Ostatnio zmieniony 15 lip 2016, 14:46 przez koks, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam wszystkich

Gość

Post autor: Gość » 15 lip 2016, 14:48

Ale piąteczke przyszykuj ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl