Moge jeszcze powiedziec że rowniej mi pracuje na klimie a wcześniej było czuc ten opór na jałowym. Poza tym z minusów to wieksza czestotliwośc bąków przy odpaleniu a to pewnie spowodowane tym że cylindry za uja nie przepuszczą oleju w dół i po rozruchu jak się jakas resztka zbierze leci rurami. Ale zuzycia praktycznie nie ma jakies 150-200ml na tysiąc to max co zaobserwowałem.
Będę teraz zmieniał olej (Motul 8100 X-Cess 5w40).
Zalać ceramizer od razu po zmianie, czy odczekać powiedzmy 500 km?
Ktoś nalewał specyfiku do wspomagania? Jakie to dało ofekty?
Ja bede nalewał do wspomy bo moja pompa juz ma najlepsze czasy za sobą. A jak zmieniasz olej lej po wymianie im dłużej w silniku tym lepiej dla ceramizera i efektu
Marcin stosuje to od dawna i instrukcja mowi że jeden wystarcza na 8l ojeju więc jak dasz dwa to bedzie optymalnie. Jak chcesz miec idealnie zapodawaj se co każda wymiane oleju i jezdzij z kazdym 10tyś km
Maciuś, nie wiem coś Ty używał i jaki masz przebieg ale ja lałem ten>
i tam jest jak byk napisane co do ilości oleju i przebiegu
+ punkt 11.
"W przypadku stosowania zwiększonej ilości preparatu ( np. 2 dawek ) zaleca się zastosowanie pierwszej dozy (według załączonej instrukcji-czyli 1 dawka i spokojnie jeździmy przez 200km), a nastepnie po przejechaniu ok. 500 km zastosowanie w ten sam sposób drugiej (kolejnej) dozy (zwiększa to efektywność tworzenia się warstwy ceramiczno-metalowej w miejscach tarcia)."
więc ja nie wiem do jakiej innej instrukcji mam się stosować