[D2 preFL ALL ] Stuki prawy tył.
[D2 preFL ALL ] Stuki prawy tył.
Mam problem, stuki w prawym tylnym kole. Jakbym na pustym lub niedokreconym amorze jexdził. Amor 70% sprawnosci. Zacisk i klocki ok. Na 18 letnich wali juz cały czas na kazdej nierównosci. na 16 zimowych spokój był. Co byscie obstawiali tuleje czy np. rozsypujące się łożysko ?
Potrzebuje pomocy bo nie chce wa chybił trafił wymieniać, gdyż chwilowo finanse nie za wysokie.
Potrzebuje pomocy bo nie chce wa chybił trafił wymieniać, gdyż chwilowo finanse nie za wysokie.
Wszystko zależy od tego jak stuka i ściśle w jakiej sytuacji.
Ja miałem tak że miałem jedno stuknięcie przy wchodzeniu w zakręt, ew. jak najechałem krawędzią koła - też był głuchy stuk.
Okazało się że mam wytłuczone skraje gumy na górnym wahaczu.
Żeby było śmieszniej miesiąc wcześniej auto było na przeglądzie i wręcz prosiłem gościa o rzetelną ocene co jest do wymiany - stwierdził że mam słaby amortyzator na tym kole.
Wymieniłem wszystkie 4 amory a stuki nie ustały - 1000plnów w błoto.
Ja miałem tak że miałem jedno stuknięcie przy wchodzeniu w zakręt, ew. jak najechałem krawędzią koła - też był głuchy stuk.
Okazało się że mam wytłuczone skraje gumy na górnym wahaczu.
Żeby było śmieszniej miesiąc wcześniej auto było na przeglądzie i wręcz prosiłem gościa o rzetelną ocene co jest do wymiany - stwierdził że mam słaby amortyzator na tym kole.
Wymieniłem wszystkie 4 amory a stuki nie ustały - 1000plnów w błoto.
stuka cały czas w jezdzie na wprost. opona zimowa na 16 i było prawie cicho, opona 18 na niskim profilu ( 45 ) I stuka cały czas, na zakretach i łukach nie, jak jade slalomem to tez prawwie nie. Do 40 km/h cisza powyżej stuki. Postaram się nagrać. jako że i tak w drugim kole lożysko do wymiany to zrobie 2 strony naraz. Da tam rade samo łozysko wymienić, czy lepiej kupic w komplecie zwrotnice z piasta i łozyskiem w dobrym stanie ?
-
- Super Klubowicz
245/45/18
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044