![]() |
![]() |
![]() |
[D2 preFL ALL ] Stuki prawy tył.
- djwaldee
- Forum Audi A8
[D2 preFL ALL ] Stuki prawy tył.
Mam problem, stuki w prawym tylnym kole. Jakbym na pustym lub niedokreconym amorze jexdził. Amor 70% sprawnosci. Zacisk i klocki ok. Na 18 letnich wali juz cały czas na kazdej nierównosci. na 16 zimowych spokój był. Co byscie obstawiali tuleje czy np. rozsypujące się łożysko ?
Potrzebuje pomocy bo nie chce wa chybił trafił wymieniać, gdyż chwilowo finanse nie za wysokie.
Potrzebuje pomocy bo nie chce wa chybił trafił wymieniać, gdyż chwilowo finanse nie za wysokie.
- karol208
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 1994
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Karol
-
- Forum Audi A8
Wszystko zależy od tego jak stuka i ściśle w jakiej sytuacji.
Ja miałem tak że miałem jedno stuknięcie przy wchodzeniu w zakręt, ew. jak najechałem krawędzią koła - też był głuchy stuk.
Okazało się że mam wytłuczone skraje gumy na górnym wahaczu.
Żeby było śmieszniej miesiąc wcześniej auto było na przeglądzie i wręcz prosiłem gościa o rzetelną ocene co jest do wymiany - stwierdził że mam słaby amortyzator na tym kole.
Wymieniłem wszystkie 4 amory a stuki nie ustały - 1000plnów w błoto.
Ja miałem tak że miałem jedno stuknięcie przy wchodzeniu w zakręt, ew. jak najechałem krawędzią koła - też był głuchy stuk.
Okazało się że mam wytłuczone skraje gumy na górnym wahaczu.
Żeby było śmieszniej miesiąc wcześniej auto było na przeglądzie i wręcz prosiłem gościa o rzetelną ocene co jest do wymiany - stwierdził że mam słaby amortyzator na tym kole.
Wymieniłem wszystkie 4 amory a stuki nie ustały - 1000plnów w błoto.
- djwaldee
- Forum Audi A8
stuka cały czas w jezdzie na wprost. opona zimowa na 16 i było prawie cicho, opona 18 na niskim profilu ( 45 ) I stuka cały czas, na zakretach i łukach nie, jak jade slalomem to tez prawwie nie. Do 40 km/h cisza powyżej stuki. Postaram się nagrać. jako że i tak w drugim kole lożysko do wymiany to zrobie 2 strony naraz. Da tam rade samo łozysko wymienić, czy lepiej kupic w komplecie zwrotnice z piasta i łozyskiem w dobrym stanie ?
- danishow
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
245/45/18
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044