[D2 FL ALL ] Nastawniki... Komu stukają przy rozruchu?
-
- Forum Audi A8
Nastawnik dojechał, chyba w ramach rekompensaty tym razem dorzucili gratis uszczelką pod niego co fakt poszli po najtańszej linii oporu bo była to uszczelka z 1.8T ale cóż niczym się praktycznie nie różnią to go wsadziłem.
Kółko już takie było, auto ma już swoje lata, a ja się nauczyłem brać pewien dystans do pewnych rzeczy inaczej człowiek oszaleje. Co nie oznacza, że bardzo lubię dbać o swoje auta
Zaślepki raczej nie uszczelni niczym, zresztą wolał bym nie ingerować w część na gwarancji co by później ewentualnie ktoś mi czegoś nie zarzucił.
PS. Rozrząd w ciągu 3 miesięcy rozbierałem już 4 razy, robię już to na pamięć
Kółko już takie było, auto ma już swoje lata, a ja się nauczyłem brać pewien dystans do pewnych rzeczy inaczej człowiek oszaleje. Co nie oznacza, że bardzo lubię dbać o swoje auta
Zaślepki raczej nie uszczelni niczym, zresztą wolał bym nie ingerować w część na gwarancji co by później ewentualnie ktoś mi czegoś nie zarzucił.
PS. Rozrząd w ciągu 3 miesięcy rozbierałem już 4 razy, robię już to na pamięć
- ManiekJames
- Super Klubowicz
No to teraz ja się wypowiem
...
Cóż - kupa !!! O!
Pierwszy nastawnik z Inowrocławia cylindrów 1-4 ten z tył silnika - stuka czasami ciągle podczas pracy, czasem jest oki, przy odpalaniu czasami łomoce że szok.
Gadałem z tym Panem że wymieniamy - Nie ma problemu (czyli gwarancja działa w 100%)
...
aaaaale - no właśnie ALE!!
Zauważyłem wyciek oleju na rozrządzie przy okazji,
Po zdjęciu osłon - cały pasek napuchnięty olejem ...
olej leci identycznie jak u Pawła spod dekielka części elektrycznej
Czyli oba KUUUUUPA !! + WYMIANA NOWEGO PASKA ROZRZĄDU DOSZŁA grrrrrr.
hmmmm.
Pisałem do niego że jest spory problem bo oba do wymiany i boje sie zakładać kolejnych skoro tak się sypią.
Czekam na info co z tym fantem
Fajnie nie
...
Cóż - kupa !!! O!
Pierwszy nastawnik z Inowrocławia cylindrów 1-4 ten z tył silnika - stuka czasami ciągle podczas pracy, czasem jest oki, przy odpalaniu czasami łomoce że szok.
Gadałem z tym Panem że wymieniamy - Nie ma problemu (czyli gwarancja działa w 100%)
...
aaaaale - no właśnie ALE!!
Zauważyłem wyciek oleju na rozrządzie przy okazji,
Po zdjęciu osłon - cały pasek napuchnięty olejem ...
olej leci identycznie jak u Pawła spod dekielka części elektrycznej
Czyli oba KUUUUUPA !! + WYMIANA NOWEGO PASKA ROZRZĄDU DOSZŁA grrrrrr.
hmmmm.
Pisałem do niego że jest spory problem bo oba do wymiany i boje sie zakładać kolejnych skoro tak się sypią.
Czekam na info co z tym fantem
Fajnie nie
Pozdrawiam !!
Panowie dajcie se spokój z tymi złomami. Zakładajcie OE. Owszem kosztuja ale działają. Pozorna oszczednośc się potem wysra na wielokrotnym rozkładaniu rozrządu,czy wymianie paska jak maniek pisze... Praktycznie poza prestonem który nie pomyslał o wymianie zaworków zwrotnych głowic nie słyszałem o problemach z OE nastawnikami. A juz na pewno nie o rozszczelniających się OE.
tylko ten co ja zakładałem miał logo audi co prawda zeszlifowane ale było
w zestawie było wszystko z logo uszczelka łańcuch
Domyślam się że nabył partię wadliwych które zostały odrzucone i pcha dalej w świat
mi dostarczyli napinacz jakiś tam mechanik to zmienił zapodali jakoś tam firmę mało spotykaną ale z wyglądu ok i podobno nic się nie dzieje z nastawnikami tej firmy
w zestawie było wszystko z logo uszczelka łańcuch
Domyślam się że nabył partię wadliwych które zostały odrzucone i pcha dalej w świat
mi dostarczyli napinacz jakiś tam mechanik to zmienił zapodali jakoś tam firmę mało spotykaną ale z wyglądu ok i podobno nic się nie dzieje z nastawnikami tej firmy
U Maćka, co juz udowodnione, problem nie leżał ani w zaworkach ani w samych nastawnikachApophis pisze:Praktycznie poza prestonem który nie pomyslał o wymianie zaworków zwrotnych głowic nie słyszałem o problemach z OE nastawnikami. A juz na pewno nie o rozszczelniających się OE.
Jak tak to wszystko teraz czytam to oczom nie wierze i ja musialem trafic na jakas lepsza partie ze mi przez ponad dwa lata nic sie nie dzieje...i oby tak dalej
to nie jest zwykły napęd...to
Wiesz Apo, chorej, nie chorej......jakbys wywali 6k na nastawniki to uwierz, ze tes bys sie przysluchiwal i zawsze cos bedzie slychac...zostaje tylko poprawna weryfikacja problemu. Tu moim zdaniem to klawiatura gra czasem.
Jak zmieni olej to zobaczymy, powinno sie uspokoic.
Jak zmieni olej to zobaczymy, powinno sie uspokoic.
ja tam mam to gdzieś. A8 tanie nie jest w exploatacji i nikt nikomu tego nie obiecywał. Wywaliłem prawie 8k na skrzynie i szarpała mechatronika to znam doskonale te uczucie wqrwienia. Ale preston ma syndrom prestona co juz szeroko się na forumie rozsiało-wiem sam się zaraziłem
No i poznańskich szpeców to wiesz nie odwiedził bym raczej
No i poznańskich szpeców to wiesz nie odwiedził bym raczej
Teraz sobie przypomnialem, ze zanim kupilem te chinsko-niemieckie natawniki to czytalem ze te wycieki to jest ich najwieksza bolączka. Wiec zanim zalozylem to wszystkie te otwory z kulkami przesmarowalem pastą Reinz'a.
Nie wiem czy moze to pomaga, ale mi nigdy nic nie cieklo ...
Nie wiem czy moze to pomaga, ale mi nigdy nic nie cieklo ...
nie z tego cieknie daj pocztę to ci wyślę
bo dziwne ale foto mam ale nie mogę wstawić
[ Dodano: 2016-08-01, 11:11 ]
https://zapodaj.net/2c41247e1c76b.jpg.html
się udało
bo dziwne ale foto mam ale nie mogę wstawić
[ Dodano: 2016-08-01, 11:11 ]
https://zapodaj.net/2c41247e1c76b.jpg.html
się udało
-
- Forum Audi A8
Witam
No i po tym jak dostałem w ramach reklamacji kolejny nastawnik, ten również się wysypał
http://www.fotosik.pl/zdjecie/998e37426b3c0d2e
Dystans przejechany to ok 500-600km
Po kontakcie ze sprzedającym i wyjaśnieniu zaistniałej sytuacji zwracam nastawnik dla sprzedającego ze zwrotem wydanej prze zemnie kwoty na moje konto, w dogodnym dla mnie terminie (jestem obecnie na urlopie).
Niestety trochę się zawiodłem, a jedyny plus to dobry kontakt ze sprzedającym, który w żadnym przypadku nie robił problemów.
Czeka mnie chyba zakup w ASO.
Chyba że są inne alternatywy ?
No i po tym jak dostałem w ramach reklamacji kolejny nastawnik, ten również się wysypał
http://www.fotosik.pl/zdjecie/998e37426b3c0d2e
Dystans przejechany to ok 500-600km
Po kontakcie ze sprzedającym i wyjaśnieniu zaistniałej sytuacji zwracam nastawnik dla sprzedającego ze zwrotem wydanej prze zemnie kwoty na moje konto, w dogodnym dla mnie terminie (jestem obecnie na urlopie).
Niestety trochę się zawiodłem, a jedyny plus to dobry kontakt ze sprzedającym, który w żadnym przypadku nie robił problemów.
Czeka mnie chyba zakup w ASO.
Chyba że są inne alternatywy ?