części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 99 4.2PB/LPG ] Przestało podobać mi się bose

hadwao
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: hadwao » 09 sie 2016, 17:55

Żadna nawigacja w samochodzie mi nie działa, wystarczy że zamknę szyby i za chwilę traci zasięg. Jest na ten problem jakieś rozwiązanie?

Gość

Post autor: Gość » 09 sie 2016, 17:59

Tak kupic dobra navi niekoniecznie najdroższą. oraz doprowadzenie sygnału z zewnatrz.

hadwao
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: hadwao » 09 sie 2016, 18:10

Apophis pisze:Tak kupic dobra navi niekoniecznie najdroższą. oraz doprowadzenie sygnału z zewnatrz.
tylko podobno te nowe nawigacje nie mają wyjść na zewnętrzny odbiornik gps

Gość

Post autor: Gość » 09 sie 2016, 18:20

Mi w jednej budżetowej navi pomogła autualizacja do automapy bo na ori sofcie nie hasała prawie wcale. W moim fonie starym htc desire działa wsio ale u np FOSSa nie banglało zabardzo za to jego jakis szajsung jak załapał to juz szedł :)

Tak to jest

hadwao
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: hadwao » 09 sie 2016, 18:28

Apophis pisze:Mi w jednej budżetowej navi pomogła autualizacja do automapy bo na ori sofcie nie hasała prawie wcale. W moim fonie starym htc desire działa wsio ale u np FOSSa nie banglało zabardzo za to jego jakis szajsung jak załapał to juz szedł :)

Tak to jest
samsung s6 działa cienko , nawigacje w cale no chyba że otworzę szyby. Dzisiaj testowałem jakąś nową nawigacje MIO i to samo

Gość

Post autor: Gość » 09 sie 2016, 18:32

Masz grzana przednią szybe?? Bo tylko komplet atermicznych+ grzana przednia daje taki efekt ja mam zamiennik i smiga wsio jak trza.

hadwao
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: hadwao » 09 sie 2016, 18:44

Apophis pisze:Masz grzana przednią szybe?? Bo tylko komplet atermicznych+ grzana przednia daje taki efekt ja mam zamiennik i smiga wsio jak trza.
chyba nie mam, nie zwróciłem uwagi

Gość

Post autor: Gość » 09 sie 2016, 19:11

jesli nie masz to brak zasiegu troszke dziwny jest <hmm>

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 09 sie 2016, 20:43

bazzzyl pisze:A jak się ma BOSE do Nokia by Tonsil?
U mnie jest właśnie Tonsil i wiem, że ma 2 dodatkowe tweetery.
Kiedyś (w późnym PRL/wczesnym kapitalizmie) Tonsil miał dobre produkty.
Mi brzmienie Tonsila odpowiada, ale nie mam porównania do BOSE.
Same głośniki nie są złe, pokuszę się nawet o stwierdzenie, że po wymianie wzmacniacza, i tylnych wooferów w półce na te z BOSE, nie poznasz różnicy między Tonsilami a BOSE, jeśli chodzi o tylne i przednie w drzwiach. Nie wiem dlaczego w BOSE zrezygnowano z tylnych tweeterów, ja je zostawiłem i spiąłem razem - daje lepszy efekt.
Black Cars Matters

hadwao
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: hadwao » 22 sie 2016, 16:10

Postanowiłem w swoim a8 wymienić radio na nowszy model dx z 2002 roku bo nie chodziła mi już nawigacja i co sie okazało, muzyka w aucie stała się bardziej przyjazna dla ucha tylko basy się zmniejszyły. Podejrzewam że tamto stare radio nie było zakodowane na bose.

Awatar użytkownika
bazzzyl
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: bazzzyl » 22 sie 2016, 16:52

dice111 pisze:
bazzzyl pisze:A jak się ma BOSE do Nokia by Tonsil?
U mnie jest właśnie Tonsil i wiem, że ma 2 dodatkowe tweetery.
Kiedyś (w późnym PRL/wczesnym kapitalizmie) Tonsil miał dobre produkty.
Mi brzmienie Tonsila odpowiada, ale nie mam porównania do BOSE.
Same głośniki nie są złe, pokuszę się nawet o stwierdzenie, że po wymianie wzmacniacza, i tylnych wooferów w półce na te z BOSE, nie poznasz różnicy między Tonsilami a BOSE, jeśli chodzi o tylne i przednie w drzwiach. Nie wiem dlaczego w BOSE zrezygnowano z tylnych tweeterów, ja je zostawiłem i spiąłem razem - daje lepszy efekt.
Trochę się zainteresowałem tematem wymiany wzmacniacza i tylnej półki z Nokii na Bose.
Jak to ogarnąć najprostszym sposobem? Z tego co wyszukałem to tylne głośniki Nokii mają osobne wzmacniacze, a Bose tego nie mają (wzmacniacz osobno). Czy radio zaprogramowane pod Nokia zagra z tyłem od Bose?

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 22 sie 2016, 16:58

hadwao pisze:Postanowiłem w swoim a8 wymienić radio na nowszy model dx z 2002 roku bo nie chodziła mi już nawigacja i co sie okazało, muzyka w aucie stała się bardziej przyjazna dla ucha tylko basy się zmniejszyły. Podejrzewam że tamto stare radio nie było zakodowane na bose.
Pewnie tak, w razie czego sprawdź kodowanie:
http://www.a8team.pl/d2-98-zmiana-kodow ... .htm#27324
bazzzyl pisze:Trochę się zainteresowałem tematem wymiany wzmacniacza i tylnej półki z Nokii na Bose.
Jak to ogarnąć najprostszym sposobem? Z tego co wyszukałem to tylne głośniki Nokii mają osobne wzmacniacze, a Bose tego nie mają (wzmacniacz osobno). Czy radio zaprogramowane pod Nokia zagra z tyłem od Bose?
Dorwać OE wiązkę. Radio zagra, jest lepszy bass wtedy. Akurat po włączeniu nie pokaże przez 2s napisu BOSE. Zawsze można przekodować jak w w/w linku.
Black Cars Matters

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl