![]() |
![]() |
![]() |
[D3 03 4.2MPI/LPG ] MMI nie działa
-
- Forum Audi A8
[D3 03 4.2MPI/LPG ] MMI nie działa
Witam wszystkich.. Mam problem z mmi mianowicie gdy stoi auto na słońcu mmi działa bez zarzutu... Ale gdy jest chmurka albo stoi w garażu to niy h...a nie działa . Jestem początkującym amatorem jesli chodzi o a8 ale chce to zlikwidowac bo tak się nie da.. Bylem u elektronika polecił wymianę panelu steruj. Ten przy tunelu głównym. Wg. Mnie jest to nie konieczne bo gdy swieci slonce to wszystko działa.. Zauważyłem ze gdy blacha bagażnika sie nagrzeje to działa ale nie wiem gdzie tam ręce włożyć.. Prosze o pomoc moze byc cos luźne albo zawilgle ale nie wiem gdzie co jest ... Ps. Gdy mmi nie działa to wlacza sie tylko strona startowa i gaśnie... Pozdro
Ostatnio zmieniony 09 sie 2016, 05:46 przez miszcz2910, łącznie zmieniany 3 razy.
Czerpac z zycia jak najwięcej
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
W moim przypadku było tak, że wcisnał mi się przycisk NAVI i gdy auto stało w słońcu plastik łapał temperaturę i przycisk odbijał. Normalnie przycisk ten pozostawał wciśnięty. Musiałem zdjąć panel i go przeczyścić. Rezultatem wciśniętego przycisku był pojawiający się ekran powitalny MMI i czarny ekran po chwili - tak jak u Ciebie. W pierwszym momencie myslałem, że coś się grubego zwaliło ale na szczęście po podłączeniu pod laptoka miałem info, że mam zablokowany przycisk MMI, ze wskazaniem który. Dlatego również proponuję poszukiwania rozpocząć od skanu.
-
- Forum Audi A8
Piczyscilem panel poprzegladalem kazdy guzik wszystko ok .. Scana jeszcze nie zrobilem potrzebuje sprawdzonego elektro mech. Bo unas niestety strach auto zostawić przynajmniej ja mam takie odczucie tym bardziej ze u poprzedniego elektro fachmana kazał sobie auto na noc zostawić 

Czerpac z zycia jak najwięcej