[ALL] Phatnoise Music Manager
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
[ALL] Phatnoise Music Manager
Witam,
Pytanie kieruje głównie do posiadaczy Phatboxa.
Działa Wam w systemie Windows 7 - Phatnoise Music Manager (używam wersji z dołączonej płyty, tj: 2.36) ?
Z samą instalacją, wykryciem sprzętu i obsługą nie ma problemu. Wszystko zmienia się jednak do czasu, gdy chcę zapisać zmiany na dysku DMS. Niezależnie, czy zapisuję zmiany i chcę od razu po tym wypiąć bezpiecznie dysk, czy wybiore opcję samego zapisu program się zawiesza :-( Część plików jest kopiowana, ale na tym koniec. Nie zapisze zmian w bazie i plikach systemowych, więc urządzenie nie widzi poprawnie playlist, plików itd. Gdy nie zapisuje zmian i chce wypiąć dysk wszystko jest ok.
Problemu nie ma pod Windowsem XP. Pod tym systemem wszystko działa dobrze, kopiuje, zapisuje.
Z tego co zdążyłem poczytać w sieci program działa prawidłowo na XP/Viście, ale o siódemce nic nie znalazłem jeśli chodzi akurat o ten problem (jest coś a propos rippowania z CD bezpośrednio na DMSa i Sw CAS Speech Support)
Za pomoc z góry dziękuję
Pytanie kieruje głównie do posiadaczy Phatboxa.
Działa Wam w systemie Windows 7 - Phatnoise Music Manager (używam wersji z dołączonej płyty, tj: 2.36) ?
Z samą instalacją, wykryciem sprzętu i obsługą nie ma problemu. Wszystko zmienia się jednak do czasu, gdy chcę zapisać zmiany na dysku DMS. Niezależnie, czy zapisuję zmiany i chcę od razu po tym wypiąć bezpiecznie dysk, czy wybiore opcję samego zapisu program się zawiesza :-( Część plików jest kopiowana, ale na tym koniec. Nie zapisze zmian w bazie i plikach systemowych, więc urządzenie nie widzi poprawnie playlist, plików itd. Gdy nie zapisuje zmian i chce wypiąć dysk wszystko jest ok.
Problemu nie ma pod Windowsem XP. Pod tym systemem wszystko działa dobrze, kopiuje, zapisuje.
Z tego co zdążyłem poczytać w sieci program działa prawidłowo na XP/Viście, ale o siódemce nic nie znalazłem jeśli chodzi akurat o ten problem (jest coś a propos rippowania z CD bezpośrednio na DMSa i Sw CAS Speech Support)
Za pomoc z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, 00:44 przez dice111, łącznie zmieniany 1 raz.
Black Cars Matters
Właściwie pytanie jest do mnie i nie do mnie ale posiadaczy w/w nie jest tu chyba zbyt wielu więc dołożę swoje mało cenne parę gorszy...dice111 pisze:Witam,
Pytanie kieruje głównie do posiadaczy Phatboxa...
ja na laptopie mam Vistę i widzę że tym razem wyjątkowo mogę się cieszyć że to nie Win7 bo całe oprogramowanie do Phatbox'a chodzi mi bez żadnego problemu.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Mam PeCeta z XP i wszystko działa idealnie.
Na moim laptopie z Win7 również, poza Sw CAS Speech Support. Krótko mówiąc, Phatbox nie mówi później w aucie, co jest odtwarzane. Poza tym wszystko odbywa się prawidłowo. Poniekąd jest to jednak jakieś utrudnienie, przy dużej ilości muzy można się trochę pogubić.
Dlatego mam stacje dokującą właściwie na stałe przy kompie PC.
FOSS
Przewijanie też działa Wymieniałem kiedyś aku i chyba coś się zresetowało, bo jest OK.
Na moim laptopie z Win7 również, poza Sw CAS Speech Support. Krótko mówiąc, Phatbox nie mówi później w aucie, co jest odtwarzane. Poza tym wszystko odbywa się prawidłowo. Poniekąd jest to jednak jakieś utrudnienie, przy dużej ilości muzy można się trochę pogubić.
Dlatego mam stacje dokującą właściwie na stałe przy kompie PC.
FOSS
Przewijanie też działa Wymieniałem kiedyś aku i chyba coś się zresetowało, bo jest OK.
Czyli jednak jest OK... spokoartekk pisze:FOSS
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
- dice111
- Moderator
Co więc może być powodem tych zwiech ? Cały program i system zawiesza się w momencie kopiowania i zapisu plików - pomaga twardy reset lub wyjęcie DMSa ze stacji dokującej (czego jednak nie polecam bo można sobie w taki sposób ów dysk (a głównie dane) uszkodzić)artekk pisze:Na moim laptopie z Win7 również,.
Pod XP jak pisałem śmiga elegancko :-)
EDIT:
Teraz druga sprawa. Gdzie Phatboxa zamontowaliście w D2 ? Tam gdzie była zmieniarka nie wejdzie (tzn na upartego wejdzie, ale nie zamknę boczku (przeszkadza zarówno kabel z wtyczką jak i DMS)), obok modułu telefonu również, nad nawigację to samo. Myślałem nad grodzią (za tylną kanapą), z boku z lewej strony (jak proponują m.in w instrukcji), lub na samym zamykaniu boczku (na zewn), gdzie navi, tel itd
Black Cars Matters
Hmmmm... ja zamontowałem w lewym boczku tam gdzie miałem zmieniarkę ale...dice111 pisze:Teraz druga sprawa. Gdzie Phatboxa zamontowaliście w D2 ? Tam gdzie była zmieniarka nie wejdzie (tzn na upartego wejdzie, ale nie zamknę boczku (przeszkadza zarówno kabel z wtyczką jak i DMS)), obok modułu telefonu również, nad nawigację to samo. Myślałem nad grodzią (za tylną kanapą), z boku z lewej strony (jak proponują m.in w instrukcji), lub na samym zamykaniu boczku (na zewn), gdzie navi, tel itd
Phatbox'a zamontowałem pionowo i mam tam jeszcze dużo miejsca ponieważ i wzmacniacz i DVD mam podwieszone pod tylną półką (w takiej konfiguracji go kupiłem).
Moduł od telefonu mam natomiast poniżej Phatbox'a ale i tak ori słuchawka jest zdemontowana a zamontowany mam zestaw głośnomówiący na bluetooth'ie zmyślnie wpięty pod NaviPlus.
Docelowo jednak zamierzam to przerobić bo wzmak i DVD oraz ich okablowanie trochę mi w bagażniku przeszkadzają - wzmak i DVD powędruje w lewy boczek a Phatbox'a podwieszę pod tylną półką (na płasko w poziomie będzie zajmował zdecydowanie mniej miejsca niż wzmak i DVD i będzie tylko jeden kabel który łatwiej będzie jakoś z głową ogarnąć).
Ostatnio zmieniony 13 paź 2010, 20:47 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
- dice111
- Moderator
Tu znalazłem parę opcji: http://forums.audiworld.com/showthread.php?t=1740476
jednak nie mają navi, czy telefonu (lub jedno i drugie)
pdf niby dla A8/S8 D2, ale większośc przydatnych zdjęc z A4 ;P
http://www.phatnoise.com/audi/downloads ... tNoise.pdf
Wszyscy u nas mają chyba 000057110C, w USA 000057110A, była też 000057110B - oprócz obudowy i firmware'u różnią się czyms ?
EDIT:
jednak nie mają navi, czy telefonu (lub jedno i drugie)
pdf niby dla A8/S8 D2, ale większośc przydatnych zdjęc z A4 ;P
http://www.phatnoise.com/audi/downloads ... tNoise.pdf
Wszyscy u nas mają chyba 000057110C, w USA 000057110A, była też 000057110B - oprócz obudowy i firmware'u różnią się czyms ?
EDIT:
Byle by tylko nie wisiał "do góry nogami". Najlepiej dla dysku by leżał na płask, lub bokiem tak jak w stacji dokującej do PC. Dyski widzę Toshiba klepie, więc jest szansa, że długo posłuży :-)FOSS pisze:Docelowo jednak zamierzam to przerobić bo wzmak i DVD oraz ich okablowanie trochę mi w bagażniku przeszkadzają - wzmak i DVD powędruje w lewy boczek a Phatbox'a podwieszę pod tylną półką (na płasko w poziomie będzie zajmował zdecydowanie mniej miejsca niż wzmak i DVD i będzie tylko jeden kabel który łatwiej będzie jakoś z głową ogarnąć).
Tak też zagościł u mnie. Przewody w bagażniku puszczone pod dywanem i boczkiem, wewnątrz za kanapą i progiem do kierowcy do radia.artekk pisze:u mnie siedzi na osłonie aku.dice111 pisze:Gdzie Phatboxa zamontowaliście w D2 ?
Black Cars Matters
Ja też bym chętnie coś takiego przygarnął bo wprawdzie półeczka u mnie jest ale zaczepy oczywiście wyłamane i drażni mnie to strasznie :evil:artekk pisze:wow, ja też taki chcę, bo nawet przegródki nie mam !dice111 pisze:Udało się tanio zdobyć prawy pełny zamykany boczek zamiast tej przegrody, więc już wszystko schowane
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-