[D3 05 W12 ] Słabe hamulce
[D3 05 W12 ] Słabe hamulce
Witam! Niedawno kupiłem w12 d3 i pomału zapoznaję się z autkiem,ale pierwsze wrażenie to słabe hamulce.Słabo się znam i ktoś powiedział ,że moje są z 4.2, a ja mam cięższy w12 czip i bez kagańca. Poszukałem trochę na necie,podzwoniłem i zaproponowali mi heby z rs6 c6 390 albo 395/36 nie pamiętam.Mam felgi 19" tzw.patelnie oem i nie mam pojęcia czy coś takiego w nie wcisnę.Każdy chce mi sprzedać od ceramików po brembo tak ,że już się całkiem pogubiłem i proszę o pomoc w temacie.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 21 sie 2016, 09:08 przez ryspih, łącznie zmieniany 1 raz.
rychu
Jak masz zwykle, a dla Ciebie słabo to hamuje to jedynym wyjściem jest ceramika która była za dopłatą w s8/w12 ale to z 10k, lub poprostu zrobić porządny przeglad hamhlcy bo Twoje auto ma już 11 lat i może być coś pozapiekane w zaciskach i nie chodzi jak trzeba.
Chociaż jak znam polske to wcale nie zdziwił bym się gdyby tam były heble 360 z 4.2 bo np jeden gość sprzedawał w12 a osobno ceramikę z niej komplet. Zakładając że sprzedał osobno zestaw hamulcy to nie wierzę że szukał do niej od W12
Chociaż jak znam polske to wcale nie zdziwił bym się gdyby tam były heble 360 z 4.2 bo np jeden gość sprzedawał w12 a osobno ceramikę z niej komplet. Zakładając że sprzedał osobno zestaw hamulcy to nie wierzę że szukał do niej od W12
hamulce a8 w12 d3
Witam! Dzięki za odpowiedzi Pracuję za granicą i autko jest teraz ze mną,ale widuję je
tylko raz w tygodniu i zaraz odprowadzam do kraju,gdzie będzie używane co 5 tydzień.Tak naprawdę jeszcze nic o nim nie wiem poza jazdą w jedną stronę ok.700 kilometrów no i stąd zauważyłem słabości hamowania.Co do wykresów to muszę sprawdzić po powrocie czy są bo dostałem całą teczkę papierów z, którymi jeszcze się nie zapoznałem(miałem 1 dzień) tak twierdził sprzedający,ale na autostradzie szedł spokojnie pow. 280km/h i był zapas,ale nie było odwagi . Jak sprawdzę to wrzucę skany.Koniecznie muszę zmienić te hamulce bo jak go zostawię w garażu ,a dorwie go moja córeczka z zięciem to już się o nią boję! I teraz pytanie jakie tarcze wejdą w 19" patelnie i czy 390 cm z rs 6 c6 byłyby dobre? no i co z tylnymi? Czy jak zmieniać to komplet? Pozdrawiam.
tylko raz w tygodniu i zaraz odprowadzam do kraju,gdzie będzie używane co 5 tydzień.Tak naprawdę jeszcze nic o nim nie wiem poza jazdą w jedną stronę ok.700 kilometrów no i stąd zauważyłem słabości hamowania.Co do wykresów to muszę sprawdzić po powrocie czy są bo dostałem całą teczkę papierów z, którymi jeszcze się nie zapoznałem(miałem 1 dzień) tak twierdził sprzedający,ale na autostradzie szedł spokojnie pow. 280km/h i był zapas,ale nie było odwagi . Jak sprawdzę to wrzucę skany.Koniecznie muszę zmienić te hamulce bo jak go zostawię w garażu ,a dorwie go moja córeczka z zięciem to już się o nią boję! I teraz pytanie jakie tarcze wejdą w 19" patelnie i czy 390 cm z rs 6 c6 byłyby dobre? no i co z tylnymi? Czy jak zmieniać to komplet? Pozdrawiam.
rychu
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
A mowa o 8 czy 6cio tłoku? Ja by nie szedł w zestaw rs6 bo cena zacisków a szczególnie nowych tarcz jest ciekawa Noo ale nikomu nie siedzę w kielni
Nie odpowiem Ci na pytanie w 100% ale mam 6tł bliźniaczy z tym rsowym z standardową tarczą w12/s8 d3 i mając odniesienie do oem zestawu z w12 d3 jest różnica. Jest moc Michał powinien dostać medal
Nie odpowiem Ci na pytanie w 100% ale mam 6tł bliźniaczy z tym rsowym z standardową tarczą w12/s8 d3 i mając odniesienie do oem zestawu z w12 d3 jest różnica. Jest moc Michał powinien dostać medal
-
- Super Klubowicz
Kierując się wyborem zacisków - pamiętajcie proszę o późniejszej eksploatacji - co by cena tarcz np. 390mm nie wyrwała was z butów na przykładzie Rs6 c6
Bardzo dobrym wyborem są zaciski z AMG W204 W211 - bardzo duży klocek hamulcowy
Bardzo dobrym wyborem są zaciski z AMG W204 W211 - bardzo duży klocek hamulcowy
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044