Magda Kupis
Nakielska 138A
Bydgoszcz
nick allegro: Marthunia2012
![]() |
![]() |
![]() |
A taki właśnie, ze ja mialem cos podobnego. Kolega poprosił mnie zebym na alle kupił dla niego subskrybcje na yt. Kupiłem. Koszt 10-12 zł. Oczywiście subów nie było. Podałem sprawę do alleg i na policję by sprawdzić jak działa program ochrony kupujących. Podalem im wszystkie dane: Nicki z alle.. adresy, nazwiska i wszelkie inne dane. Mieli problem z ustaleniem i zakonczyli sprawe. Co za tym idzie? Nie mozesz ubiegac sie do alle o zwrot (ze niby program ochrony kupujących). Policja pracuje jak pracuje, a zycie pokazuje calkiem inne scieżki...kriss77 pisze:Panowie - od tego jest formularz ubezpieczenia kupujących a wypisywanie danych osobowych z adresem, to tak jakby wiązać sobie samemu pętle na szyi. Publikacje tego typu już nie raz były powodem ścigania "ofiary" oszusta lub oszustki przez prokuratora..różnica polegała na tym, że ofiara stałą się w takim świetle sprawy przestępcą a przestępca - ofiarą....Jaki jest problem zgłosić oszustwo ścigane z urzędu dysponując materiałem dowodowym w postaci korespondencji z oszustką? Dla mnie żaden...kwestia własnego honoru i podejścia do sprawy.
Maciek, ale jak dostaniesz wezwanie... To będziesz musiał wtedy znaleźć czas na latanie po Sądach... W tym wypadku pewnie w Bydgoszczy... więc warto się zastanowić... Zamawialas to przez neta w Pl czy u Hitlerów?Apophis pisze:kriss77, Ja nie mam czasu na latanie po komendach w Polsce i wyjaśnianie o co chodzi. Zresztą i tak sie takie sprawy z automatu olewa w PL.
Teoria teorią a w praktyce jest inaczej. Wspomniana kobieta mnie straszyła sądami(niebardzo rozumie na jakiej podstawie) więc czekam na wezwanie