[D2 97 4.2PB ] Zbiorniczek wyrównawczy
[D2 97 4.2PB ] Zbiorniczek wyrównawczy
Audi A8 D.2 4.2 1997r.
Mam problem z wyciekiem płynu chłodniczego, który ucieka pod objemką węża przy zbiorniczku wyrównawczym. Zauważyłem, że ta wychodząca ze zbiorniczka końcówka, na którą nachodzi wąż, ewidentnie sie rusza. Boję sie zdjąć węża żeby ta końcówka mi całkiem nie odpadła. Mam więc pytanie - czy ta końcówka od zbiorniczka to plastikowy odlew ( jednolity ze zbiorniczkiem) , czy jakaś wkręcana w zbiorniczek rurka metalowa? Bo jak metal, to może tylko dokręcić trzeba ... :roll: A jak jednolity odlew, to cały zbiorniczek do wymiany :-?
Mam problem z wyciekiem płynu chłodniczego, który ucieka pod objemką węża przy zbiorniczku wyrównawczym. Zauważyłem, że ta wychodząca ze zbiorniczka końcówka, na którą nachodzi wąż, ewidentnie sie rusza. Boję sie zdjąć węża żeby ta końcówka mi całkiem nie odpadła. Mam więc pytanie - czy ta końcówka od zbiorniczka to plastikowy odlew ( jednolity ze zbiorniczkiem) , czy jakaś wkręcana w zbiorniczek rurka metalowa? Bo jak metal, to może tylko dokręcić trzeba ... :roll: A jak jednolity odlew, to cały zbiorniczek do wymiany :-?
Ostatnio zmieniony 04 maja 2013, 18:00 przez thon022, łącznie zmieniany 3 razy.
Kolego thon022, na początek sprawy porządkowe...
- po pierwsze popraw swój profil w polu "Rocznik" bo nie wiadomo jakim autem jeździsz
- po drugie popraw tytuł tego wątku - uzupełnij o [tagi] właściwe dla auta które posiadasz
Jak już dopełnisz formalności to...
- zbiorniczek masz do wymiany - króciec jest na stałe i jeżeli stamtąd cieknie to nic nie zrobisz..... klejenie rzadko pomaga a już na pewno nie na dłuższą metę
- zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodniczego mam na sprzedaż w stanie bardzo dobrym - info na PW
- po pierwsze popraw swój profil w polu "Rocznik" bo nie wiadomo jakim autem jeździsz
- po drugie popraw tytuł tego wątku - uzupełnij o [tagi] właściwe dla auta które posiadasz
Jak już dopełnisz formalności to...
- zbiorniczek masz do wymiany - króciec jest na stałe i jeżeli stamtąd cieknie to nic nie zrobisz..... klejenie rzadko pomaga a już na pewno nie na dłuższą metę
- zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodniczego mam na sprzedaż w stanie bardzo dobrym - info na PW
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Kolego thon022, słuchaj kolegów AMSTAFF i FOSS , ja właśnie to przerabiam , kleiłem ten króciec jakieś rok temu i zaczęło znowu ciec .
Teraz muszę kupić zbiorniczek i tyle .
Teraz muszę kupić zbiorniczek i tyle .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Sylikon ??? chyba nie najlepszy pomysł , tam jest ciśnienie i może ten sylikon wypchnąć , podjedź autem do kogoś kto klei zderzaki itp w twojej okolicy i niech to tobie sklei , zapłacisz z 20 zł no i 5 minut na demontaż i 5 montaż + dolanie płynu .
Cały zabieg trwa około 30 min .
Mi wytrzymało rok czasu tak że tragedii nie ma :mrgreen:
Cały zabieg trwa około 30 min .
Mi wytrzymało rok czasu tak że tragedii nie ma :mrgreen:
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Ps:
No jechać to ja już za bardzo nie mogę ;-) Zresztą chcę wymienić cały zbiorniczek, a sklejenie ma wytrzymać do czasu nadejścia przesyłki, czyli jakieś 2,3 dni. W tym czasie przejadę 2 x dziennie do pracy około 8 km w jedną stronę ... Wyjąłem tę metalową rurkę i mam zamiar wkleić ją do zbiorniczka (może Poxipolem ?) Na tę rurkę nakleiłbym kawałek plastikowego króćca i tak może przedziaduję do wymiany :-|
ale nie pasuje do 4.2 :-(adrian949 pisze:Może komuś się przyda, wygląda na taki sam.
http://allegro.pl/zbiornik-wyrownawczy- ... 48244.html
Dowiadywałem się
Pozdrawiam Jaro