D3 4.2L "Mercure" by VanDyke
Damiasa w jakiej masz ubezpieczalni ?? Ja też opłacałem w piątek w PZU i w tamtym roku wartość ubezpieczenia była 36 tys w tym roku według PZU auto jest warte niecałe 26 tys zł FOSS też już rok, albo dwa lata temu mi pisał, że śmieszna wartość u Niego wyszła poniżej 30 tys zł:)
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Czekam na razie na info. W środę był likwidator i miał wysłać maila co on tam zobaczył. Przy oględzinach stwierdził, że "raczej to będzie szkoda całkowita"
Tutaj wrzucam link do opisu zdarzenia, które znalazłem w sieci:
http://www.warszawa-straz.pl/index.php/ ... cy-coopera
A teraz ciekawa sprawa... Zadzwoniłem na komendę, która zajmuje się tą sprawą i zapytałem się czy mogę podskoczyć do nich po notatkę, którą sporządzili na miejscu zdarzenia. Powiedziano mi, że w taką notatkę ma jedynie wgląd ubezpieczyciel i żebym spadał na drzewo.
Szkoda ma podobno iść z ubezpieczalni budynku.
------------------------------------------------------------------------------
A zmieniając na chwilę temat i wracając do modułu zawieszenia, który rozpracowuję to będzie on w tym tygodniu uruchamiany Napisałem do niego oprogramowanie w sobotę i pora wziąć się za pierwsze testy. Udało mi się wyizolować wszystkie sygnały i wiem już co tam bangla w środku.
Na tym etapie przewiduję 4 milestone'y:
1. Symuluję sobie oryginalny moduł zawieszenia pod który podłączam moją pluskwę. Test algorytmu.
2. Test tego co powyżej na orygianlnym module zawieszenia + osprzęt, na stole.
3. Dodanie obsługi WiFi + obsługa z poziomu telefonu. Ponownie test algorytmu.
4. Zamknięcie tego w jakiejś obudowie do podłączenia P&P
Jeżeli te cztery punkty zakończą się sukcesem (aczkolwiek kluczowe są dwa pierwsze) to będę szukał odważnych do testów
Tutaj wrzucam link do opisu zdarzenia, które znalazłem w sieci:
http://www.warszawa-straz.pl/index.php/ ... cy-coopera
A teraz ciekawa sprawa... Zadzwoniłem na komendę, która zajmuje się tą sprawą i zapytałem się czy mogę podskoczyć do nich po notatkę, którą sporządzili na miejscu zdarzenia. Powiedziano mi, że w taką notatkę ma jedynie wgląd ubezpieczyciel i żebym spadał na drzewo.
Szkoda ma podobno iść z ubezpieczalni budynku.
------------------------------------------------------------------------------
A zmieniając na chwilę temat i wracając do modułu zawieszenia, który rozpracowuję to będzie on w tym tygodniu uruchamiany Napisałem do niego oprogramowanie w sobotę i pora wziąć się za pierwsze testy. Udało mi się wyizolować wszystkie sygnały i wiem już co tam bangla w środku.
Na tym etapie przewiduję 4 milestone'y:
1. Symuluję sobie oryginalny moduł zawieszenia pod który podłączam moją pluskwę. Test algorytmu.
2. Test tego co powyżej na orygianlnym module zawieszenia + osprzęt, na stole.
3. Dodanie obsługi WiFi + obsługa z poziomu telefonu. Ponownie test algorytmu.
4. Zamknięcie tego w jakiejś obudowie do podłączenia P&P
Jeżeli te cztery punkty zakończą się sukcesem (aczkolwiek kluczowe są dwa pierwsze) to będę szukał odważnych do testów
Ale akurat z tym to w tym kraju jest bardzo ciężkopreston81 pisze:... wystarczy troche dobrej woli ze strony policjii...
Niestety ale w takich przypadkach najlepiej działa znajomość prawa i powoływanie się na konkretne paragrafy... nie wchodząc w żadne dodatkowe dyskusje... a jak ktoś czegoś odmawia to niech to zrobi na piśmie z podaniem podstawy prawnej
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Na razie dostałem cos takiego:
Szanowny Panie,
Na podstawie art. 29 ust. 1 ustawy o działalności ubezpieczeniowej i reasekuracyjnej z dnia 11 września
2015 r. (Dz.U. z dnia 10 listopada 2015 r., poz. 1844) InterRisk Towarzystwo Ubezpieczeń Spółka Akcyjna
Vienna Insurance Group informuje o otrzymaniu zawiadomienia o szkodzie zgłoszonej w ramach
odpowiedzialności cywilnej Wspólnoty Mieszkaniowej ul. COOPERA 9,9A-H
Sprawa została zarejestrowana pod wskazanym wyżej numerem, na który prosimy powoływać się w dalszej
korespondencji.
W celu ustalenia odpowiedzialności zakładu ubezpieczeń oraz wysokości odszkodowania niezbędne jest
przedłożenie następujących dokumentów i informacji (o ile nie zostały wcześniej przekazane naszemu
przedstawicielowi):
1.Kopii dokumentacji potwierdzającej własność nieruchomości (miejsca garażowego) bądź prawo do jej
użytkowania,
2.Wypełnienia załączonego druku
3. kopii umowy z Ubezpieczonym odnośnie dozorowania parkingu, o ile taka została zawarta,
4. kopii rachunków za naprawę, o ile są w Pana posiadaniu,
5. Innej dokumentacji mającej zastosowanie w przedmiotowej sprawie.
Powyższe dokumenty i informacje prosimy przesłać na adres korespondencyjny wskazany w nagłówku.
Jeśli przekazane nam dokumenty i informacje okazałyby się niewystarczające, skontaktujemy się niezwłocznie
z prośbą o ich uzupełnienie.
Ponadto informujemy, że na podstawie przepisów ustawy z dnia 5 sierpnia 2015 r. o rozpatrywaniu reklamacji
przez podmioty rynku finansowego i o Rzeczniku Finansowym Ubezpieczającemu, Ubezpieczonemu,
uposażonemu lub uprawnionemu z umowy ubezpieczenia przysługuje prawo do złożenia reklamacji w sprawie
świadczenia usług przez InterRisk. Reklamacje można złożyć na piśmie do oddziału lub filii InterRisk albo
ustnie, tj. telefonicznie poprzez InterRisk Kontakt 22 212 20 12 lub osobiście do protokołu w oddziale lub filii
InterRisk. Reklamacje w formie pisemnej należy składać na adres do korespondencji wskazany w decyzji o
wypłacie lub odmowie wypłaty odszkodowania lub świadczenia lub innej korespondencji, która jest
przedmiotem reklamacji. Jednostka organizacyjna InterRisk, której dotyczy reklamacja udzieli odpowiedzi
pisemnie lub za pomocą innego trwałego nośnika informacji, a na wniosek klienta
- drogą elektroniczną, w terminie 30 dni od dnia otrzymania reklamacji. W szczególnie skomplikowanych przypadkach, termin
rozpatrzenia reklamacji i udzielenia odpowiedzi może zostać wydłużony do maksymalnie 60 dni od dnia
otrzymania reklamacji. Ubezpieczającemu, Ubezpieczonemu, Uposażonemu lub Uprawnionemu z umowy
ubezpieczenia przysługuje prawo wniesienia skargi do Rzecznika
Odesłałem dokumenty związne z pkt. 1, 2 (nr konta bankowego) i 4.
Dziwne, że te papiery kazali odesłać na adres jakiejś przegródki pocztowej
Szanowny Panie,
Na podstawie art. 29 ust. 1 ustawy o działalności ubezpieczeniowej i reasekuracyjnej z dnia 11 września
2015 r. (Dz.U. z dnia 10 listopada 2015 r., poz. 1844) InterRisk Towarzystwo Ubezpieczeń Spółka Akcyjna
Vienna Insurance Group informuje o otrzymaniu zawiadomienia o szkodzie zgłoszonej w ramach
odpowiedzialności cywilnej Wspólnoty Mieszkaniowej ul. COOPERA 9,9A-H
Sprawa została zarejestrowana pod wskazanym wyżej numerem, na który prosimy powoływać się w dalszej
korespondencji.
W celu ustalenia odpowiedzialności zakładu ubezpieczeń oraz wysokości odszkodowania niezbędne jest
przedłożenie następujących dokumentów i informacji (o ile nie zostały wcześniej przekazane naszemu
przedstawicielowi):
1.Kopii dokumentacji potwierdzającej własność nieruchomości (miejsca garażowego) bądź prawo do jej
użytkowania,
2.Wypełnienia załączonego druku
3. kopii umowy z Ubezpieczonym odnośnie dozorowania parkingu, o ile taka została zawarta,
4. kopii rachunków za naprawę, o ile są w Pana posiadaniu,
5. Innej dokumentacji mającej zastosowanie w przedmiotowej sprawie.
Powyższe dokumenty i informacje prosimy przesłać na adres korespondencyjny wskazany w nagłówku.
Jeśli przekazane nam dokumenty i informacje okazałyby się niewystarczające, skontaktujemy się niezwłocznie
z prośbą o ich uzupełnienie.
Ponadto informujemy, że na podstawie przepisów ustawy z dnia 5 sierpnia 2015 r. o rozpatrywaniu reklamacji
przez podmioty rynku finansowego i o Rzeczniku Finansowym Ubezpieczającemu, Ubezpieczonemu,
uposażonemu lub uprawnionemu z umowy ubezpieczenia przysługuje prawo do złożenia reklamacji w sprawie
świadczenia usług przez InterRisk. Reklamacje można złożyć na piśmie do oddziału lub filii InterRisk albo
ustnie, tj. telefonicznie poprzez InterRisk Kontakt 22 212 20 12 lub osobiście do protokołu w oddziale lub filii
InterRisk. Reklamacje w formie pisemnej należy składać na adres do korespondencji wskazany w decyzji o
wypłacie lub odmowie wypłaty odszkodowania lub świadczenia lub innej korespondencji, która jest
przedmiotem reklamacji. Jednostka organizacyjna InterRisk, której dotyczy reklamacja udzieli odpowiedzi
pisemnie lub za pomocą innego trwałego nośnika informacji, a na wniosek klienta
- drogą elektroniczną, w terminie 30 dni od dnia otrzymania reklamacji. W szczególnie skomplikowanych przypadkach, termin
rozpatrzenia reklamacji i udzielenia odpowiedzi może zostać wydłużony do maksymalnie 60 dni od dnia
otrzymania reklamacji. Ubezpieczającemu, Ubezpieczonemu, Uposażonemu lub Uprawnionemu z umowy
ubezpieczenia przysługuje prawo wniesienia skargi do Rzecznika
Odesłałem dokumenty związne z pkt. 1, 2 (nr konta bankowego) i 4.
Dziwne, że te papiery kazali odesłać na adres jakiejś przegródki pocztowej