części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Yellow S8

JanekS13
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: JanekS13 » 01 paź 2016, 21:13

Co to za koła ? Parametry poproszę

Plewis
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Plewis » 01 paź 2016, 21:18

JanekS13 pisze:Co to za koła ? Parametry poproszę
20x10 et 35 mam jeszcze jeden komplet z tym ,ze rant chrom i rotor (środek)
kolor do wyboru,w trakcie renowacji ;)

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 01 paź 2016, 21:22

Plewis, rozwijajac mysl... Nie spotkalem sie nigdy z taka firma, wiec pomyslalem ze te nawierty i frezy zrobil Ci jakis zaklad na zamowienie ;)

Plewis
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Plewis » 01 paź 2016, 21:31

robertas pisze:Plewis, rozwijajac mysl... Nie spotkalem sie nigdy z taka firma, wiec pomyslalem ze te nawierty i frezy zrobil Ci jakis zaklad na zamowienie ;)
muszę zostawić nutkę tajemnicy,otworki mają na celu odprowadzać pył i gazy tworzone przy tarciu klocka o tarcz...

Na przodzie mam Brembo 345mm 4 tłoczki ,mozna zmienic na cos wiekszego? ,interesuje mnie też stalowy oplot
Ostatnio zmieniony 27 paź 2016, 20:33 przez Plewis, łącznie zmieniany 1 raz.

gryzzli
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: gryzzli » 01 paź 2016, 22:01

Każda zmora znajdzie swojego amatora :-) Taki kolor juz parę razy widziałem na a/s8 nawet z klekotami pod maska. Dla mnie ten kolor to porażka dla właściciela może być cudo . Rynek zweryfikuje trafność modyfikacji w połączeniu z tym kolorem w przyszłości przy probie ewentualnej sprzedaży tego egzemplarza :-)

Plewis
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Plewis » 01 paź 2016, 22:08

gryzzli pisze:Każda zmora znajdzie swojego amatora :-) Taki kolor juz parę razy widziałem na a/s8 nawet z klekotami pod maska. Dla mnie ten kolor to porażka dla właściciela może być cudo . Rynek zweryfikuje trafność modyfikacji w połączeniu z tym kolorem w przyszłości przy probie ewentualnej sprzedaży tego egzemplarza :-)
jakos sie tym nie martwie ,wszędzie gdzie sie pokaże pokazują mi tak <okok>
auto miało sie wyróżniać z tłumu szarych ósemek i chyba sie udaje do tej pory...

Gość

Post autor: Gość » 01 paź 2016, 22:14

Brembo najlepsze nic nie zmieniaj bo masz świetny zestaw!

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 01 paź 2016, 22:29

Plewis, no to tak jak myslalem... Czyli robil Ci to jakis zakladzik na frezarce cnc ;) Choc mysle ze robiles sobie to sam ;) Nawierty jak dla mnie spoko, ale frezy lipa... Mialem w A6 i A80, i powiem Ci wiecej takiego gowna nie zaloze juz na auto ;) Przyznam ze poki bylo nowe to byly zajebiste, ale jak sie ruda pokazala we frezach tak hamowanie zaczelo byc slabsze... Zasada jest taka, ze trzeba to czesto czyscic bo zabijaja sie syfem z klockow i rdza... Wtedy hamowanie slabnie... i conajmniej co pol roku trzeba czyscic to... Jak na moje uzytkowanie to mija sie z celem... Dlatego juz frezowanych nnie zaloze... Z nawiertami jest o tyle dobrze ze tez zalatuja rdza, ale nie zapychaja sie jak frezowane sciezki i przy czysczeniu wystarczy wiertarka z wiertlem ;) Tak ze jak zrobisz przody to nie frezuj i jak juz chcesz to tylko nawierc ;)

Plewis
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Plewis » 04 paź 2016, 21:21

tarcze i klocki zmienione
-jakie odczucia? narazie jest odrobinę głośniej podczas hamowania ,komplet musi się dotrzeć
Ostatnio zmieniony 27 paź 2016, 20:39 przez Plewis, łącznie zmieniany 2 razy.

Plewis
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Plewis » 05 paź 2016, 09:16

gryzzli pisze: .Mojej opinii nie musisz brać pod uwagę mimo wszystko kiedyś ktoś kto konfigurowal to audi w salonie juz raz ja bardzo skrzywdził tym kolorem a teraz Ty jeszcze ja takim zawias em pokażesz .Pamiętaj samochódy audi są bardzo trudne do tuningu wizualnego po inzynierach po inglostat bo juz w swoich założeniach mają wyglądać na auta o sportowych genach a zrobić "wioche" to naprawdę żadna sztuka z takiego auta .
co nazywasz wiochą ?
skrzywdzona kolorem żółtym?
pokaż mi swój ideał którym jezdzisz ;)
tutaj masz żółtą R8 skrzywdzoną tez...

ernesto

Post autor: ernesto » 05 paź 2016, 09:56

Panowie spokojnie.
Nie ma co się denerwować.

Gość

Post autor: Gość » 05 paź 2016, 14:55

Mi tam kolor nie przeszkadza to rzecz zmienna :)

gryzzli
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: gryzzli » 05 paź 2016, 18:24

Plewis pisze:
gryzzli pisze: .Mojej opinii nie musisz brać pod uwagę mimo wszystko kiedyś ktoś kto konfigurowal to audi w salonie juz raz ja bardzo skrzywdził tym kolorem a teraz Ty jeszcze ja takim zawias em pokażesz .Pamiętaj samochódy audi są bardzo trudne do tuningu wizualnego po inzynierach po inglostat bo juz w swoich założeniach mają wyglądać na auta o sportowych genach a zrobić "wioche" to naprawdę żadna sztuka z takiego auta .
co nazywasz wiochą ?
skrzywdzona kolorem żółtym?
pokaż mi swój ideał którym jezdzisz ;)
tutaj masz żółtą R8 skrzywdzoną tez...
Porównanie s8 d2 do r8 to faktycznie porównanie na miejscu . Zastanów się czemu taki kolor żółty nie był oferowany w standardowej palecie a8/s8 d2 ? Nic bez przyczyny !
Ciekaw tez jestem jak Ci się prowadzi taka audi na takich 10 calowach felgach po polskich koleinach z takimi naciagnietymi oponami które nie mają praktycznie amortyzacji ?

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 05 paź 2016, 19:14

gryzzli, prowadzi sie tak samo jak nawet na 10,5 J bo nie jedziesz felga po asfalcie tylko naciagnieta na felge opona ;) Sporo osob tak jezdzi... Ale zasada jest prosta, im mniej gumy tym mniej amortyzacji, trzeba uwazac bardziej... Pytanie jest tylko takie kto i do czego auta uzywa, jak lata sie na codzien i spora ilosc km to tez odradzam taki zestaw ;)

Plewis
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Plewis » 05 paź 2016, 20:29

robertas pisze:gryzzli, prowadzi sie tak samo jak nawet na 10,5 J bo nie jedziesz felga po asfalcie tylko naciagnieta na felge opona ;) Sporo osob tak jezdzi... Ale zasada jest prosta, im mniej gumy tym mniej amortyzacji, trzeba uwazac bardziej... Pytanie jest tylko takie kto i do czego auta uzywa, jak lata sie na codzien i spora ilosc km to tez odradzam taki zestaw ;)
wszystko na ten temat :) z tym ,ze o amortyzacje dba porządny amortyzator i sprężyna a nie opona...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl