Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 08 4.2TDI ] Wyświetlanie nastaw ogrzewania w MMI

TommyA8L
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 08 4.2TDI ] Wyświetlanie nastaw ogrzewania w MMI

Post autor: TommyA8L » 14 paź 2016, 18:34

Witam,

W moim D3 od poczatku jak kupilem nie pokazuja sie informacje (na wysiwetlaczu MMI) o nastawach klimy/ogrzewania na klimatroniku. Ponadto w w instrukcji jest napisane ze ogrzewanie postojowe mozna uruchamiac timerem ale z poziomu MMI a ja nie mam wogole takiej opcji.

Poprzedni wlasiciel mowil mi, ze trzeba aktualizacje softu robic. Przechodzil ktos przez to?
Dziekuje.
Ostatnio zmieniony 14 paź 2016, 18:52 przez TommyA8L, łącznie zmieniany 1 raz.

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: [D3 2008 4.2tdi] Klimatronik: na MMI w D3

Post autor: jordan233 » 14 paź 2016, 18:48

TommyA8L pisze:Witam,

W moim D3 od poczatku jak kupilem nie pokazuja sie informacje (na wysiwetlaczu MMI) o nastawach klimy/ogrzewania na klimatroniku. Ponadto w w instrukcji jest napisane ze ogrzewanie postojowe mozna uruchamiac timerem ale z poziomu MMI a ja nie mam wogole takiej opcji.

Poprzedni wlasiciel mowil mi, ze trzeba aktualizacje softu robic. Przechodzil ktos przez to?
Dziekuje.

Bardzo dziwne ... pewnie w zielonym menu można to ustawić, jaką masz wersję softu w aucie? sprawdzić możesz w MMI CAR-SETUP-SETTINGS-VERSION -jak dobrze pamiętam ;)
Ja miałem bardzo starą wersję softu i już nastawy były.....

TommyA8L
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TommyA8L » 14 paź 2016, 19:01

jordan233 pisze:
TommyA8L pisze:Witam,

Dziekuje.

Bardzo dziwne ... pewnie w zielonym menu można to ustawić, jaką masz wersję softu w aucie? sprawdzić możesz w MMI CAR-SETUP-SETTINGS-VERSION -jak dobrze pamiętam ;)
Ja miałem bardzo starą wersję softu i już nastawy były.....
Wlasnie nie mam zadnego zielonego menu. Pewnie sie w nie wchodzi po nacisnieciu SETUP na klimatroniku?

Soft jak na zdjeciu.

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 14 paź 2016, 20:02

Masz najnowszy możliwy soft 5570

Jeżeli masz uaktywnione zielone menu ,to powinieneś wejść z kombinacją klawiszy CAR - SETUP przytrzymać oba.

http://mr-fix.pl/wpis/mmi-2g-opis-ukryt ... nego-menu/

Nie radzę się bawić bez wiedzy,bo możesz nawet popsuć:)

możesz zaznaczyć opcję AIR CONDITION w zielonym menu
Air condition – aktywacja podglądu climatornic’a na ekranie MMI. Odpowiednik adaptacji modułu 07, kanał 11, wartość 32(VCDS)

Wszystko masz opisane w linku powyżej.
Ostatnio zmieniony 14 paź 2016, 20:07 przez jordan233, łącznie zmieniany 1 raz.

TommyA8L
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TommyA8L » 14 paź 2016, 20:04

jordan233 pisze:Masz najnowszy możliwy soft 5570

Jeżeli masz uaktywnione zielone menu ,to powinieneś wejść z kombinacją klawiszy CAR - SETUP przytrzymać oba.

http://mr-fix.pl/wpis/mmi-2g-opis-ukryt ... nego-menu/

Nie radzę się bawić bez wiedzy,bo możesz nawet popsuć:)
Dzieki:)
Jutro rano sprobuje.
Aktualizowac to juz bylaby ostatecznosc. Ale to tez musialbym wiedziec co i jak bo mozna jak mowisz popsuc.
Dzieki:)

Awatar użytkownika
panton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: panton » 14 paź 2016, 20:08

TommyA8L, zacznij od resetu MMI

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 15 paź 2016, 11:13

jordan233 pisze:Ja miałem bardzo starą wersję softu i już nastawy były.....
To jest zawsze, niezależnie od wersji softu.
Koledze znikło bo ktoś coś grzebał, robił update i nie dopilnował aby wszystko było OK.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 16 paź 2016, 00:19

Po prostu jest wylaczone w zielonym menu :) jest taka opcja aby wyswietlanie ustawien klimatronika wywalic z MMI. Gdzies lezy moj temat o tym bo probowalem u siebie to przekodowac aby sie nie wyswietlalo.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

TommyA8L
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TommyA8L » 16 paź 2016, 12:30

Dziekuje za info ale jednak u mnie w zielone menu nie moge wejsc. Jak sprobowalem kombinacje klawiszy CAR+SETUP to nie pojawilo sie zielone menu tylko ciagly pisk i check engine wyskoczylo. Po nacisnieciu Sop Engine dzwiek zniknal i check engine tez i wszystko wrocilo jak bylo i dalej nie moge do tego menu dojsc.

Bede pod koniec tyg we wrocl i podepne po VCDS moze wtedy da sie to aktywowac?

Ale sam nie wiem bo przy sprzedazy poprzedni wlasciciel oddal go na inspekcje do Audi i oni to niby zaczeli robic ale nie mieli odpowiedniej wersji softu czy cos. Ja machnalem reka i tak wzialaem bo chcialem miec auto szybko. A moglem poczekac kilka dni.
No nic popatrze, pogrzebie jeszcze.
Dzieki za info.

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 16 paź 2016, 13:17

Bez problemu aktywujesz zielone menu przez VCDS, wszystko jest opisane ,jest i video ;)

TommyA8L
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TommyA8L » 16 paź 2016, 13:44

Ok dziekuje. W nastepnym tygodniu bede mial VCDS to sprobuje i dam znac. Milego dnia.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 16 paź 2016, 20:41

TommyA8L pisze:Ale sam nie wiem bo przy sprzedazy poprzedni wlasciciel oddal go na inspekcje do Audi i oni to niby zaczeli robic ale nie mieli odpowiedniej wersji softu czy cos.
Żenada :/

Ostatnio był u mnie jeden kolega D3 aby przywrócić mu do MMI sterowanie zawieszeniem bo nic nie działało.
Chwilę wcześniej był w jednym warszawskim ASO z tym problemem a tam powiedzieli mu, że tego nie da się zrobić i to auto prawdopodobnie fabrycznie wyjechało bez obsługi zawieszenia z poziomu MMI :D
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 16 paź 2016, 21:09

Tez sie klucilem w ASO, ze po demontaxu zderzaka mam blad spryskiwacza a on nie chcial nawet podlaczyc kompa bo twierdzil ze to niemozliwe :)

Wracajac do tematu musisz odblokowac zielone menu vcds'em i wylaczyc wlasciwie jedna opcje tam :)
Moje D3:

TommyA8L
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TommyA8L » 16 paź 2016, 21:25

FOSS pisze:
TommyA8L pisze:Ale sam nie wiem bo przy sprzedazy poprzedni wlasciciel oddal go na inspekcje do Audi i oni to niby zaczeli robic ale nie mieli odpowiedniej wersji softu czy cos.
Żenada :/

Ostatnio był u mnie jeden kolega D3 aby przywrócić mu do MMI sterowanie zawieszeniem bo nic nie działało.
Chwilę wcześniej był w jednym warszawskim ASO z tym problemem a tam powiedzieli mu, że tego nie da się zrobić i to auto prawdopodobnie fabrycznie wyjechało bez obsługi zawieszenia z poziomu MMI :D
To jest wlasnie ASO.
Moje D3 mam od ok 3 miesiecy i jak kupowalem w Niemczech to umowilem sie z poprzednim wlasicielem,ze zrobi pelna inspekcje w Audi w ASO (chodzilo o pare peidolek do zrobienia: 2 wahacze, szyberdach, plyny, filtry itp). Zrobili. Tylko na ten updeate softu mi sie nie chcialo czekac bo myslalem, ze to pierdola (bo juz sie nie moglem doczekac az dostane moj samochod marzen;) ) i durnie fakture wystawili na 2500eur a nwet bledow w sterownikach nie pokasowali! Robili pare rzeczy i starych bledow durnie nie pokasowali. Rece opadaja.
ASO to porazka jesli chodzi o moje doswiadczenie. I tyle powiem.

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 16 paź 2016, 21:50

Wszystko jest w prosty sposob do ogarniecia :) ASO u nas nie jest wyznacznikiem profesionalizmu jesli o A8 chodzi... a kase koszą jak za zborze.

A ogolnie jestem zdania, ze nie ma rzeczy nie do zrobienia. Wszystko zalezy od czasu i funduszy ;)

Jak juz bedziesz mial vcds'a to szybko sobie to ogarniesz.
Moje D3:

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl