Cześć.
Mam problem u siebie chyba z webasto.
Auto kupiłem po poprzedniej zimie, z webasto nie miałem okazji jeszcze skorzystać, teraz jak temperatury spadły niżej mam problem, po zgaszeniu auta i wyjęciu kluczyka panel klimatronika się "włącza" i chodzi nawiew, nawet jak go wyłaczę ręcznie i "wygaśnie" to i tak jest spory pobór prądu. Mierzyłem na zamkniętym aucie i bardzo się waha od 3.55 do 4.80 mAh? Akumulator 100AH pada po 15 godzinach.. wybadałem że jak wyjmuje bezpiecznik nr10 ( 20A ) z rzędu żółtego to pobór spada do 0.05 czyli w normie, automatycznie wtedy nie występuje "odpalanie" klimatronika po zgaszeniu auta, jest normalnie wszystko gaśnie.
Czytałem tutaj wszystkie tematy i próbowałem posprawdzać, bawiłem się z kodowaniem i licznika i webasto, niestety nic się nie zmienia, jedynie na złym kodowaniu "ginie" z menu licznika opcja heating oraz ventilate.
Ręczne załączanie webasto w Menu licznika ( w heating ON ) nic nie uruchamia, słychać jak by cyknięcia przekaźnika? i nic się nie dzieje.
Pilot mam od webasto, duży z antenką.
Do podglądu wrzucam foto mojego webasto, może ułatwi pomoc.
Poproszę o nakierowanie mnie jak obejść ten temat bo jest bardzo uciążliwy. Pozdrawiam
Mam też solar ale on działa poprawnie, dmucha po wyjęciu kluczyka w zależności od nasłonecznienia i po włożeniu kluczyka przestaje.
[D2 00 4.2PB/LPG ] A8L AUW problem z webasto, rozładowuje
Niestety nie łączy mi się z 18-Aux heating.panton pisze:wstaw swoje kodowanie i co masz na poszczególnych kanałach ustawione
Próbowałem VAS'em, VCDS i skanerem, nic się nie łączy, po za tym wszystkie inne sterowniki odczytuje.
Oczywiście bezpiecznik na czas próby połączenia wkładałem w swoje miejsce...
Witam
Mam pytanie otóż pod maską mam 2 naklejki od webasto zdj. poniżej.
Z tego wynika że niby jest lub było to wabasto u mnie. Nie moge tego włączyć bo w menu nie ma opcji ogrzewania i nie mam zadnego pilota. Troche poczytalem i ponoc w niektorych autach są jakies dogrzewacze silnika, i tego tez nie słyszę zeby sie włączało na mrozie po uruchomnieniu auta.
Teraz nie wiem czy mam to ogrzewanie czy nie ? Jeśli nie mam to skąd te naklejki pod maską?
Mam pytanie otóż pod maską mam 2 naklejki od webasto zdj. poniżej.
Z tego wynika że niby jest lub było to wabasto u mnie. Nie moge tego włączyć bo w menu nie ma opcji ogrzewania i nie mam zadnego pilota. Troche poczytalem i ponoc w niektorych autach są jakies dogrzewacze silnika, i tego tez nie słyszę zeby sie włączało na mrozie po uruchomnieniu auta.
Teraz nie wiem czy mam to ogrzewanie czy nie ? Jeśli nie mam to skąd te naklejki pod maską?
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Sprawdzalem dzisiaj ood autem i jest ta rurka aluminiowa... w takim razie dlaczego nie mam mozliwosci wlaczania w menu tak jak to jest w poliftach ? ktos to wyprogramowal? DZiwnekrzychu22.p1i pisze:Dogrzewacz miały diesle. Po naklejce widać że powinno być tam webasto. Sprawdź VIN.
Manualnie to sprawdzisz schylając się pod auto po stronie pasażera i w okolicy filtra oleju/ pod zbiorniczkiem spryskiwaczy powinna byś taka rurka aluminiowa.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz