[D3 02 ] Konwenter?
[D3 02 ] Konwenter?
Nie znalazłem nic podobnego a pseudo mechanicy mają rozbieżne opinie.Skrzynia 6 biegowa przy spokojnej jeździe na tzw równym gazie nie może się zdecydować jaki bieg wsadzić i przewala biegami w dół i góre. Po założeniu regerowanego konwentera minimalnie się poprawiło ale wraz nie jest dobrze. Auto podpięte w serwisie i nie ma błędów skrzyni.Fachowiec proponuje zakup nowego sprzęgła hydrokinetycznego natomiast drugi twierdzi że to ewidentny objaw walniętego sterownika skrzyni(to wyklucza brak błędów na kompie) Nie wiem co robić bo mam wrażenie że mnie chcą w koszty wje.ać ?
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 12:52 przez pycho, łącznie zmieniany 2 razy.
Kobiety należy trzymać krótko, maksymalnie do rana...
Sugeruję wymianę sprzęgła hydrokinetycznego na nowe.
Podobnie miałem w moim srebrnym A8 i po weryfikacji usterki otrzymałem dokładnie taką receptę jak powyżej.
Na VAG'u nie będzie żadnych błędów ale za jego pomocą można przebadać spracę sprzęgła w trakcie jazdy - niestety nie pamiętach w których blokach pomiarowych ale robiłem to ze znajomym więc jestem pewny że można.
W Ursusie jest dobry fachura od skrzyń biegów: http://www.midparts.pl
Kontakt do niego dostałem od swojego znajomego z branży automotive a niektórzy z forum robili już u niego coś przy swoich autach i jak na razie jest dobrze więc jakby była potrzeba to możecie jechać do niego.
Podobnie miałem w moim srebrnym A8 i po weryfikacji usterki otrzymałem dokładnie taką receptę jak powyżej.
Na VAG'u nie będzie żadnych błędów ale za jego pomocą można przebadać spracę sprzęgła w trakcie jazdy - niestety nie pamiętach w których blokach pomiarowych ale robiłem to ze znajomym więc jestem pewny że można.
W Ursusie jest dobry fachura od skrzyń biegów: http://www.midparts.pl
Kontakt do niego dostałem od swojego znajomego z branży automotive a niektórzy z forum robili już u niego coś przy swoich autach i jak na razie jest dobrze więc jakby była potrzeba to możecie jechać do niego.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
jeśli kolega pisze że sprzęgło już wymienione i poprawy brak to naprawdę bardzo wątpię czy wymiana kolejny raz sprzęgła coś jeszcze da nie szkodzi że na regenerowane. Pewnikiem płyta sterująca albo jakiś zaworek, też miałem to u siebie i też błędów brak było (jak by konwerter to źle by chodziła także w innym zakresie) i dlatego nie pierdykałem się w ciuciu babkę tylko kupiłem drugą skrzynkę i po kłopocie
-
- Super Klubowicz