Witam mam pytanie gdyż nigdzie nie mogę znaleźć tematu, a mianowicie jak wymienić wiatrak nawiewu. Dodam tylko tyle że u mnie posypało się łożysko i wyje mi strasznie wiatrak a użytkowanie jego jest można powiedzieć niemożliwe ze względu na to że za mocno hałasuje...
Próbowałem dobrać się do niego od góry ale nie mogę odkręcić 2 ostatnich śrub trzymających jego półokrągłą obudowę ...
Ma ktoś może jakąś foto relację z wymiany tego ustrojstwa ?
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 preFL ALL ] Wymiana wiatraka nawiewu
[D2 preFL ALL ] Wymiana wiatraka nawiewu
Ostatnio zmieniony 09 lis 2016, 21:08 przez wasilij, łącznie zmieniany 1 raz.
wasilij,
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Popraw proszę tytuł tego wątku
a co do śrub to niestety mimo, że siedzią w plastiku to rdzewieją i sie w nim zapiekają. Ciężko jest je póżniej odkręcić ze względu na mało miejsca, szczególnie te tylne.
Dobra rada to taka, jak zanim wymontujesz wiatrak to zapamiętaj dokładnie jego pozycje w obudowie, tzn. w jakim kierunku jest on umiejscowiony. Jak zamontujesz na odwrót to nie będziesz mieć chłodzenia kabiny a komory silnika
już raz przerobiłem to na Prestona aucie
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Popraw proszę tytuł tego wątku
a co do śrub to niestety mimo, że siedzią w plastiku to rdzewieją i sie w nim zapiekają. Ciężko jest je póżniej odkręcić ze względu na mało miejsca, szczególnie te tylne.
Dobra rada to taka, jak zanim wymontujesz wiatrak to zapamiętaj dokładnie jego pozycje w obudowie, tzn. w jakim kierunku jest on umiejscowiony. Jak zamontujesz na odwrót to nie będziesz mieć chłodzenia kabiny a komory silnika

już raz przerobiłem to na Prestona aucie

to nie jest zwykły napęd...to
Ktoś na forum chyba po prostu odginał ten uchwyt.
Jest temat o wymianie silnika v2
Jest temat o wymianie silnika v2
Ostatnio zmieniony 09 lis 2016, 22:25 przez leon0376, łącznie zmieniany 1 raz.
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla