ps. Zero błędów na silniku.
![]() |
![]() |
![]() |
[S8 D2 99] Falowanie obrotów, gaśnięcie silnika.
-
Kosmy
- Forum Audi A8

[S8 D2 99] Falowanie obrotów, gaśnięcie silnika.
Dwa dni temu byłem na ustawieniu instalacji gazowej. Wszystko ładnie pięknie dopóki dopóty nie wyłączyłem silnika. Po odpaleniu przy dojeżdżaniu do skrzyżowania obroty spadały do 500 czasami 400 i silnik gasł. Właśnie jestem po przejażdżce i co się okazuje obroty na benzynie również spadają do 500, ale samochód nie gaśnie. I o co teraz chodzi, przecież Fachowiec, który ustawiał mapy gazowe nie mógł ingerować w pracę silnika na benzynie. Czyżby znów złośliwość rzeczy martwych ?
Przepływomierz siada ?
-
mlody1206
- Forum Audi A8

- Moje auto: Volkswagen
- Rocznik: 2002
- Silnik: Inne
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Łukasz
Zakręć butlę z gazem -> odpal silnik i przełącz na gaz żeby wypalił resztki gazu -> Odłącz akumulator na pół godzinki -> podłącz akumulator) -> pojeździj ze 100km-200km na samej benzynie (nie włączaj gazu!)
Jak problem w tym czasie nie wystąpi to coś z gazem.
Ew. jak ta pierwsza sugestia Ci nie pasuje wyciągnij przepustnicę i ją umyj może po prostu jest brudna i świruje.
Mapy gazu ingerują w mapy benzynowe stąd problem na obu paliwach.
Jak problem w tym czasie nie wystąpi to coś z gazem.
Ew. jak ta pierwsza sugestia Ci nie pasuje wyciągnij przepustnicę i ją umyj może po prostu jest brudna i świruje.
Mapy gazu ingerują w mapy benzynowe stąd problem na obu paliwach.
-
Kosmy
- Forum Audi A8

Robiłem dzisiaj tak:
1. Szukanie lewego powietrza
2. Czyszczenie przepływomierza
3. Czyszczenie przepustnicy i jej adaptacja.
Nic nie pomogło. Pojechałem do gazownika wgrał stare mapy i na jałowym biegu wszystko mu pasowało. Problem zniknął. 😀
[ Dodano: 2016-11-29, 22:36 ]
Okazuje się, że zbyt wcześnie zacząłem się cieszyć. Problem się nasila
przy dojeżdżaniu do skrzyżowania dzisiaj obroty spadły mi do 200 obr/min i zapaliły się kontrolki aku etc.
Jutro będę walczył z cewkami (podmieniam 4 cewki Beru, nowe ) i dalej poszukiwał lewego powietrza, oraz przeczyszczę wtryski benzynowe.
1. Szukanie lewego powietrza
2. Czyszczenie przepływomierza
3. Czyszczenie przepustnicy i jej adaptacja.
Nic nie pomogło. Pojechałem do gazownika wgrał stare mapy i na jałowym biegu wszystko mu pasowało. Problem zniknął. 😀
[ Dodano: 2016-11-29, 22:36 ]
Okazuje się, że zbyt wcześnie zacząłem się cieszyć. Problem się nasila
Jutro będę walczył z cewkami (podmieniam 4 cewki Beru, nowe ) i dalej poszukiwał lewego powietrza, oraz przeczyszczę wtryski benzynowe.