[D3 04 4.2MPI/LPG ] Zmiana wtrysków LPG
-
- Super Klubowicz
[D3 04 4.2MPI/LPG ] Zmiana wtrysków LPG
Posiadam instalacje VSI Prins oczywiście z wtryskami Keihin, czy można je wymienić np. na Hany ??
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Od jakiegoś czasu borykam się z błędem mieszanki (za bogata na dwóch bankach) po skasowaniu błąd wraca i niby mi to nie przeszkadzało do czasu jak wywaliło błąd przepływki co za nim idzie kontrolka ESP, pomyślałem że przepływka padła i zakupiłem nowa OE, po założeniu znowu to samo: błąd mieszanki i przepływki regulacja poza zakresem i wtedy dostałem olśnienia że może LPG jest przyczyną więc skasowałem błędy i jeździłem na PB około 400km i nie wywaliło żadnego błędu, ale po przełączeniu na LPG po 20 km te same błędy pojechałem do gazownika podłączył kompa i powiedział że czasy wtrysków są ok. prawdopodobnie trzeba je wyczyścić, i czyściłem wtryski w myjce ultra dźwiękowej podając impulsy przez około 2 godz. po założeniu z powrotem to samo no i pomyślałem że może wymienić na nowe, ale Kelhin kosztuje ponad 400,- szt. i to daje 3200,- trochę dużo, a Hanka to koszt 70,-
-
- Super Klubowicz
Instalacja 2009r. nalatane około 160tys. reduktor Prins trzyma ciśnienie w zeszłym roku robiłem w nim iglice która się zaciera, raczej wydajny bo błąd za bogato, jak jadę na autostradzie z ciężkim butem to błąd ESP znika.Po wjechaniu do miasta błąd ESP i przepływki powraca, wygląda tak ja by miał za bogato, przypomnę że na PB sprawdzałem kilka razy i jest wszystko ok.
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
witam kolegów
nie będę zakładał nowego tematu napisze po krótce mam zamiar wymienić wtryski mam obecnie valteki czerwone tzw budżetowe tak mi się wydaje
wieczne błędy check oraz za ubogo jak podniosę mapę za bogato albo problem z katem.
proszę o radę co w to miejsce na listwie jakie wtryski ? dodam, zę sterownik AEB King oraz dwa reduktory Gold
cena nie jest najważniejsza coś dobrego co by się naprawdę sprawdzało
pozdrawiam
nie będę zakładał nowego tematu napisze po krótce mam zamiar wymienić wtryski mam obecnie valteki czerwone tzw budżetowe tak mi się wydaje
wieczne błędy check oraz za ubogo jak podniosę mapę za bogato albo problem z katem.
proszę o radę co w to miejsce na listwie jakie wtryski ? dodam, zę sterownik AEB King oraz dwa reduktory Gold
cena nie jest najważniejsza coś dobrego co by się naprawdę sprawdzało
pozdrawiam
-
- Forum Audi A8