![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB ] Nie można wrzucić biegu D - 2 - 3 - 4
-
- Super Klubowicz
[D2 95 4.2PB ] Nie można wrzucić biegu D - 2 - 3 - 4
Witam, ogólnie auto stało na kanale +- 3 tygodnie, było robione kilka rzeczy wszystkie biegi były jak wjechałem, ale po grzebaniu nie mam D 2 3 4, po prostu wajcha nie przechodzi dalej niż N jest zablokowana, w jej okolicy zdejmowałem tunel i gałke biegów. Na co zwrócić uwagę ? Co myślicie? Dodam że próbowałem wcisnąć na początku gałkę na siłę myślałem że jest na jakimś zatrzasku.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2016, 21:05 przez igor.ostrowski, łącznie zmieniany 3 razy.
Probowales zdjac boczki i gorny dekor ? Wtedy bedziesz mial lepszy widok na to co sie w srodku dzieje jaj ruszasz lewarkiem.
Jesli nic nie wynajdzisz to raczej bez wyciagania selektora sie nie obejdzie. Chyba ze cos jakies zwarcie robi i elektomagnez blokuje lewarek, tak jak bys nie trzymal hamulca
Jesli nic nie wynajdzisz to raczej bez wyciagania selektora sie nie obejdzie. Chyba ze cos jakies zwarcie robi i elektomagnez blokuje lewarek, tak jak bys nie trzymal hamulca

to nie jest zwykły napęd...to
-
- Super Klubowicz
Czujnik przy pedale który odpowiada za możliwość wrzucenia biegu ( w a3 tak mam, czujnik stopu odpowiada tez za czujnik od skrzyni) raczej nie ma nic do tego bo na odlaczonym aku wrzucam z P na R lub N i dalej blokada, selektor nie był ruszany tylko w całości jak stał tak stoi, mogło coś wlecieć wokół niego i zablokować lub do niego ?
Ciezko powiedziec...piszesz, ze
wiec moze faktycznie cos naruszyles, urwales, Bóg jeden wie
mysle ze bez rozebrania tego ciezko bedzie dojsc, a targanie na sile nie ma sensu aby czegos bardziej nie zepsuc.
Powiedz, gdzie stacjonujesz, to moze po swietach bym podjechal na chwile obadac co i jak tam...
Dodam że próbowałem wcisnąć na początku gałkę na siłę
wiec moze faktycznie cos naruszyles, urwales, Bóg jeden wie

Powiedz, gdzie stacjonujesz, to moze po swietach bym podjechal na chwile obadac co i jak tam...
to nie jest zwykły napęd...to
-
- Super Klubowicz