Witam . Kto mi powie z ktorej strony najlepiej dostać sie do zbiorniczka płynu do spryskiwaczy ? Gdzieś strasznie zaczęło mi przeciekać wolałem dzisiaj płyn i w piec minut zaświeciła mi sie kontrolka o niskim stanie płynu ! Myślałem ze wypioł sie gdzieś wężyk z lewego spryskiwacza lampy bo tam mi nie sikakalo ale jak ponownie wolałem płyn i popatrzyłem pod auto to wycieka gdzieś z prawej strony . Jutro chce to ogarnąć ! Co najlepiej odkręcić nadkole zeby sie tam dostać lub zlokalizować wyciek czy trzeba sie do tego jakoś inaczej zabrac?
Z góry dziękuje i pozdrawiam
![]() |
![]() |
[D3 ALL ] Zbiorniczek płynu do spryskiwaczy
Re: Zbiorniczek płynu do spryskiwaczy
Zdjąć prawe przednie koło i później tylną cześć nadkola i tam masz cały zbiorniczek na płyn do spryskiwacza.pogi1986 pisze:Witam . Kto mi powie z ktorej strony najlepiej dostać sie do zbiorniczka płynu do spryskiwaczy ?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
To wymień cały wąż na nowy - w ASO kosztuje niecałe 100plnpogi1986 pisze:Oryginalne przewody plastikowe są juz bardzo zmęczone i łamliwe tak ze za niedługo pewnie znowu gdzieś pęknie![]()

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Jeśli jest sytuacja awaryjna to ja zakładam koszulki termokurczliwe w miejscach przecieku - jako tymczasowa naprawa działa bardzo dobrze, ale z czasem lepiej wymienić.FOSS pisze:To wymień cały wąż na nowy - w ASO kosztuje niecałe 100plnpogi1986 pisze:Oryginalne przewody plastikowe są juz bardzo zmęczone i łamliwe tak ze za niedługo pewnie znowu gdzieś pęknie![]()
Bądź dobry jak chleb.