części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 ALL ] Kupno A8 D2

Czy warto kupić to auto?... Znalazłem ciekawą ofertę! Opisy, porównania, porady przed zakupem, wróżenie ze zdjęć i z opisów. Dział dotyczy Audi A8/S8 a także innych modeli Audi oraz aut innych marek.
Dostęp dla zarejstrowanych.
AudiVR46
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 ALL ] Kupno A8 D2

Post autor: AudiVR46 » 26 sty 2017, 00:22

Witam wszystkich. Przeglądam to forum od jakiegoś czasu jednak chciałbym od was usłyszeć opinię na temat tego samochodu. Przypadł mi naprawdę do gustu, jednak trochę jestem ostrożny ze względu na wątki które przeczytałem, o awaryjności tych samochodów. Szczerze powiedziawszy chciałbym kupić A8 z silnikiem 3.7 w benzynie najlepiej tego po face liftingu. Jednak kupić samochód, a go utrzymać to dwie różne sprawy. Na co zwrócić uwagę, kogo poprosić o pomoc przy ewentualnym kupnie owego samochodu? Jakie instrumenty są do tego potrzebne? Czy uważacie, że za kwotę około 20k pln kupię już coś sensownego? Które roczniki bralibyście pod uwagę w tym silniku? Jaki pakiet startowy oprócz plynów i olei trzeba wymienić tuż po zakupie?

Trochę dużo tych pytań, wiem, że podobne już były i pewnie "nie ma reguły" na to jak samochód będzie działał. Jednak można temu dopomóc, aby chodził dobrze. Proszę was o obiektywne opinie, gdyż jest to mój pierwszy temat. Pozdrawiam serdecznie i liczę na wsparcie!

Stosuj Tagi na przyszłość.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2017, 05:38 przez AudiVR46, łącznie zmieniany 1 raz.

Damian728
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Damian728 » 26 sty 2017, 06:07

Wiesz powinieneś wtrafić coś do 20 tyś ale bedziesz musiał się dużo naszukać bo jak wiadomo to już stary samochód i ciężko wtrafić na dobry egzemplarz. Najlepiej to już kupić 4.2 bo 3.7 nie ma dużej różnicy w spalaniu i awaryjności a 4.2 więcej ma mocy. :)
Przy zakupie to najlepszej jakbyś wziął kogoś kto jeździ d2 to będzie wiedział wszystko co sprawdzać. A pakiet startowy zależy od tego w jakim stanie auto kupisz :) ja mam d3 już trochę ponad pół roku a włożyłem 10 tys

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 26 sty 2017, 08:31

to nie jest zwykły napęd...to

Zablokowany

Wróć do „Zakup kontrolowany - kupujemy A8/S8”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl