![]() |
![]() |
![]() |
[D3 02 3.0TDI ] Problem z zawieszenie
[D3 02 3.0TDI ] Problem z zawieszenie
Witam
Mam tego typu problem że od nie dawna świeci mi się żółta kontrolka od zawieszenia. Początkowo zapalał się i gasła od jakiegoś czasu świeci się non stop.Co najdziwniejsze wszystkie pozycje zawieszenia działają (lift,komfort,automat,dynamic). W zawieszenie podczas jazdy również nie wyczuwam jakiś nieprawidłowości.Proszę o pomoc czy ktoś z was miał podobny przypadek iż kontrolka się świeci i zawieszenie jest ok. Prośba czy zna ktoś namiary na warsztat który by przejrzał pneumatykę w kujawsko-pomorskim lub wielkopolski?
Mam tego typu problem że od nie dawna świeci mi się żółta kontrolka od zawieszenia. Początkowo zapalał się i gasła od jakiegoś czasu świeci się non stop.Co najdziwniejsze wszystkie pozycje zawieszenia działają (lift,komfort,automat,dynamic). W zawieszenie podczas jazdy również nie wyczuwam jakiś nieprawidłowości.Proszę o pomoc czy ktoś z was miał podobny przypadek iż kontrolka się świeci i zawieszenie jest ok. Prośba czy zna ktoś namiary na warsztat który by przejrzał pneumatykę w kujawsko-pomorskim lub wielkopolski?
leon
czyli mówisz że może samo przejdzie jak temperatura znormalniej???Tylko w mojej sytuacji jest tak że auto garażuje w hali garażowej pod blokiem i gdy na zewnątrz jest nawet -10 to w hali jest +8.Zaraz po odpalenie po chwili gdy zgaśnie zielona kontrolka zapala się żółta,nie orientujesz się jaki by warsztat przejrzał zawieszenie?
leon
U mnie jak auto stało 5 dni na parkingu na lotnisku (początek stycznia i największe mrozy) to po odpaleniu też świeciła się żółta lampka. Po 15 minutach, zgasiłem silnik i odpaliłem ponownie. Lampka zgasła i się więcej nir zapaliła. Auto na codzień stoi w garażu. Błędów nie było. Sądzę że to niskie temperatury tak wpływają.
-
- Forum Audi A8
cyrol pisze:Zacząłbym od podpięcia do VCDS i sprawdzenia błędów.
Jesli jest żółta kontrolka to na pewno zapisał się błąd.
[ Dodano: 2017-03-22, 21:40 ]
Witam mam problem z żółtą kontrolka od zawieszenia non stop się pali. Zawieszenie działa dobrze wszystkie opcje działają podnosi się i opuszcza . Tylko nie podświetla mi się opcja jacking mode. Po podłączeniu do komputera 0 błędów vag cdif bosh wszędzie 0 błędów a na wymianę kół nie mam jak jechać
Rafsi