![]() |
![]() |
![]() |
[A8 D2] Zestaw głośnomówiący
- riki76
- Super Klubowicz
[A8 D2] Zestaw głośnomówiący
Zastanawiam się czy można podpiąć pod układ audio jakiś zestaw głośnomówiący. Tzn komórka gsm nokia n95 no i "coś" by osobę z którą się rozmawia było słychać w głośnikach w aucie. Jest coś takiego?
Ostatnio zmieniony 12 lis 2010, 20:46 przez riki76, łącznie zmieniany 3 razy.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Chodzi o stosowanie TAGów. Nauczcie się proszę z nich korzystać, bo nie chcę kasować tematów. TAGi naprawdę pomagają przy wyszukiwaniu. Na razie baza jest mała, ale z dnia na dzień przybywa zarówno użytkowników, tematów i postów.
Tematy nazywamy zgodnie z obowiązującym regulaminem nazywania tematów: http://www.a8team.pl/topics12/2943.htm
dice111 - Moderator
Tematy nazywamy zgodnie z obowiązującym regulaminem nazywania tematów: http://www.a8team.pl/topics12/2943.htm
dice111 - Moderator
Black Cars Matters
- CIERNI
- Forum Audi A8
Ja mam taki zestawik Nokia: http://allegro.pl/nokia-ck-7w-zestaw-gl ... 61789.html u siebie w ósemce i jestem bardzo zadowolony ( też używam nokia N95 ).
Audi A8 4.2 (AQF) FL quattro tiptronic
- djdemon_pl
- Forum Audi A8
- colln
- Super Klubowicz
- FOSS
- Super Klubowicz
W A8/S8 po-liftowych z NaviPlus można wpiąć naprawdę fajny zestaw głośnomówiący...
ja w S8 mam zestaw firmy Parrot który komunikuje się z telefonem oczywiście po bluetooth'ie... wycisza radio kiedy telefon dzwoni, dźwięk idzie oczywiście z głośników samochodu i pracuje nawet wtedy kiedy radio jest zupełnie wyłączone :lol:
ja w S8 mam zestaw firmy Parrot który komunikuje się z telefonem oczywiście po bluetooth'ie... wycisza radio kiedy telefon dzwoni, dźwięk idzie oczywiście z głośników samochodu i pracuje nawet wtedy kiedy radio jest zupełnie wyłączone :lol:
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- FOSS
- Super Klubowicz
Jeżeli Twoje radio wychodziło fabrycznie także z telefonem to moim zdaniem bez problemu (o ile się nie mylę to w po-liftowych każde radio mogło współpracować z fabryczną instalacją telefonu).riki76 pisze:A w A8 przed liftem co można wstawić?
Jeżeli Twoje radio nie wychodziło z telefonem (piszę "jeżeli" bo o wersjach pre-lift wiem zdecydowanie mniej) to kroki swoje skieruj do jakiegoś warsztatu zajmujacego się tematyką Car Audio - tam powinni wiedzieć co, jak i gdzie podłączyć.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Super Klubowicz
U mnie w aucie mam fabryczne radio Delta (jeszcze) i oryginalny telefon z zestawem głośnomówiącym. Wszystko działa tak jak pisaliście ścisza muzykę i słychać rozmówcę w głośniku montowanym w lewych przednich drzwiach (dodatkowy głośnik, a nie ten od audio), z lewej strony w słupku znajduje się mikrofon. Jest to zestaw fabryczny
- FOSS
- Super Klubowicz
Jeśli masz fabryczny telefon spięty pod radiem to moim zdaniem bez żadnego problemu podłączysz zestaw który będzie się łączył z telefonem po bluetooth'ie z pełną funkcjonalnością tegoż zestawu.riki76 pisze:Mam telefon fabryczny i wszystko co z tym związane tj. radio i głośnik w słupku od strony kierowcy ale nie uruchamiałem tego bo chcę aby moja komórka współpracowała z systemem audio w aucie.
U mnie w prawym podłokietniku mam dodatkowy schowek bo fabryczny telefon był zupełnie niepotrzebny ;-)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-