części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL ] Klamka zewnętrzna

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 05 lut 2017, 20:29

drago_o pisze:Ja rysunki porównywałem i w innych modelach są wyraźnie na nich zaznaczone anteny również w klamkach a na rysunkach do A8 nie było. Stąd mój tok myślenia. Zresztą utwierdziło mnie w tym to, że nowa A6 ma zaznaczone anteny w klamkach z przodu a z tyłu już nie.
Panie kolego....

SSP287, str. 80

"antena po stronie kierowcy układu zezwolenia na wejście i uruchomienie -R134-"

Odnośnik od tego biegnie wprost do klamki w drzwiach kierowcy która oznaczona jest wyraźnie kolorem niebieskim tak jak i inne elementy systemu Kessy na tym rysunku :)

SSP287, str. 81

"antena po stronie kierowcy, z tyłu układu zezwolenia na wejście i uruchomienie -R155-"

Odnośnik od tego biegnie wprost do klamki w drzwiach tylnych lewych która oznaczona jest wyraźnie kolorem niebieskim tak jak i inne elementy systemu Kessy na tym rysunku :)

Nie wiem jakie rysunki oglądałeś ale chyba nie te co trzeba <faktycznie>
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 05 lut 2017, 20:42

Nie były z SSP tylko z etki i tam w zestawieniu anten ich nie ma razem :P zła sugestia ;)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 06 lut 2017, 13:43

drago_o pisze:Nie były z SSP tylko z etki i tam w zestawieniu anten ich nie ma razem :P zła sugestia ;)
a etce jest tylko że klamka a w elsie jest opisane co w klamce siedzi...

to w co kto wierzy nie ma na szczęście tutaj żadnego znaczenia ale może jak kolegom
padną w kessy tranzystory od anten (tych anten co to ich nie ma) i trzeba będzie je wymienić
to uznają... <jezyk2>

[ Dodano: 2017-02-06, 13:43 ]
byku pisze:Klamki rozbieralne, ale w sposób destrukcyjny albo dla obudowy, albo dla środka. Na upartego dałoby się z dwóch zrobić jedną, ale konieczny nakład pracy spokojnie przekroczyłby wartość nowej w ASO.
Ja właśnie jedną rozebrałem, w środku jest długi kawałek ferrytu, a obok jakaś cewka. W klamce jest kupa elektroniki w formie SMD przylutowana do folii (nie ma sztywnego laminatu). Folia ta jednocześnie od przodu klamki uformowana jest w coś, co przypomina antenę (ale czy to jest antena tego nie wiem). Załączam fotkę:
[url=https://images83.fotosik.pl/340/1568b7c839b14cb6gen.jpg]Obrazek[/URL]
rozbierz jakąś antenę KESSY że środka, powinna mieć taką samą lub podobną antenę
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 06 lut 2017, 19:27

w dalszym ciągu nie otrzymałem procedury srawdzenia anteny klamki <jezyk2>

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 06 lut 2017, 19:44

dracus6662 pisze:w dalszym ciągu nie otrzymałem procedury srawdzenia anteny klamki <jezyk2>
ty nie masz anten więc procedura ci niepotrzebna ;)
wyPAD 2020

czaruś
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: czaruś » 09 kwie 2017, 17:19

Wracając do tematu wymiany klamki z kessy - z odpowiedzi kolegów wynika że da radę kompletną klamkę zewnętrzną przednią złożyć z dwóch przednich <brawo> - czyli np. GÓRA Z ANGLIKA + DÓŁ Z MOJEJ EUROPEJSKIEJ . A czy któryś z kolegów orientuje się czy możliwe jest złożenie kompletnej klamki PRZEDNIEJ z dwóch - ale w innej kombinacji - GÓRA Z TYLNEJ + DÓŁ Z MOJEJ PRZEDNIEJ EUROPEJSKIEJ ? <bezradny> . Tylnych klamek używa się mniej - więc może jeśli złożyło by się taką klamkę to posłużyłaby dłużej <hmm> ?

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 09 kwie 2017, 19:13

jaka góra i dół?

klamka i kaseta? jakie tu maja być korzyści?
wyPAD 2020

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 10 kwie 2017, 00:20

a no takie ze jeżeli z tyłu działa mu antena i guzik to wrzuci do przodu bo używa częściej... i da sie na pewno i zapewne cała klamke tylko trza by dziure na wkładke wiercic to jest jakiś rodzaj duraluminium chyba nie jest to z zadnej stali jak nie którzy sugerowali....

klamki raczej nie rozkleisz żeby antene wydostać bez uszkodzenia co do anglika to nie ma różnicy jeżeli klamka sprawna to dół przekładasz i działa ;)

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 10 kwie 2017, 21:57

tam była mowa o składaniu jednej z dwóch z nie przekładaniu

składanie dwóch z jednej samej klamki jest na razie niewykonalne i nie ma widoków
aby było to opłacalne w najbliższej przyszłości....
wyPAD 2020

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 11 kwie 2017, 01:45

czaruś pisze:Tylnych klamek używa się mniej - więc może jeśli złożyło by się taką klamkę to posłużyłaby dłużej ?
No raczej tu była mowa tez o składaniu z 2 jednej :P

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 11 kwie 2017, 09:42

dracus6662 pisze:
czaruś pisze:Tylnych klamek używa się mniej - więc może jeśli złożyło by się taką klamkę to posłużyłaby dłużej ?
No raczej tu była mowa tez o składaniu z 2 jednej :P
wyrwałeś z kontekstu tam było cos o gorze dole itp.

anyway nie da się i to wiadomo :-P
wyPAD 2020

czaruś
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: czaruś » 11 kwie 2017, 21:10

Koledzy - moje pytanie nie dotyczyło przekładania elektroniki - bo to jest niemożliwe.
dracus6662 pisze:jeżeli z tyłu działa mu antena i guzik to wrzuci do przodu bo używa częściej
- i o to pytałem - czy po drobnych modyfikacjach możliwa byłaby wymiana górnej części ( za którą chwytamy przy otwieraniu ) z innej klamki np z prawej lub którejś z tylnych ( przyciski w tylnych klamkach używane sporadycznie są jeszcze sprawne i długo jeszcze podziałają ). Jeśli staniemy przy aucie i przyjżymy się wszystkim czterem klamkom górnym ( częściom za które pociągamy przy otwieraniu ) zobaczymy że są one takie same. Różnice natomiast tkwią w sposobie umocowania części górnej z dolną - mocowaną na stałe w drzwiach. Kolega mkbewe już częściowo przerabiał temat ( cyt. klamki stronami roznia sie tylko tym plastikiem na ciegno ktory sie przeklada, klamka kierowcy różni sie dodatkowo tym że w tym metalu ma otwór na zamek i w każdej klamce można zmienic ten metal z tylu ). Na all..drogo jest dużo tylnych klamek - często w kolorach pasujących do naszych aut ale nikt ich nie chce kupić bo każdy szuka tylko TEJ JEDNEJ - LEWEJ Z PRZODU.

Awatar użytkownika
mkbewe
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mkbewe » 11 kwie 2017, 21:39

Panowie, wszystkie klamki są zamienne, wszystkie górne części,
Jak ktoś chce sobie porozbierqc klamkę to chyba nawet mam gdzieś jakąś stara,
Obojętnie która klamkę kupicie, jesteście w stanie rozmontowac cześć tylna ten metal z dziura na zamek że swojej lewej przedniej i go przełożyć. Sam tak robiłem. Pochodzila pół roku.
Jak będzie wolna kasa kupuje nowe

slonik98
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: slonik98 » 12 kwie 2017, 08:58

Witam. Ja mam do Was takie pytanko. Nie działa mi detektor dłoni pp i lp. Tył działa normalnie. Czasami jak zamknę samochód i przejdę obok drzwi pasażera to go otworzy. 2 razy mialem akumulator rozladowany. Podejrzewam, że to właśnie ta klamka wzbudzała systemy jak jej odbiło. I teraz meritum, czy mogę wykodować czujnik zbliżeniowy tylko klamki prawy przód? i czy wtedy przycisk na klamce będzie aktywny oraz otwieranie za klamkę? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdro

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 12 kwie 2017, 09:54

nie nie możesz wykodować <nie>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl