części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 FL ALL ] Wymiana licznika

szeryfisch
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D2 FL ALL ] Wymiana licznika

Post autor: szeryfisch » 11 maja 2011, 16:37

Witam, w moim pasciu- diesel - szwankuja wyswietlacze przebiegu i godziny, kupilem sobie sprawny licznik z benzyny i pytanie czy mozna je zamienic? Oczywiscie kodowanie, immo i takie tam wlacznie z przelutawaniem pamieci ogarne bez problemu. Pytanie czy jest sens? Czy lepiej wymienic wyswietlacze - tylko ze one sa klejone a to dla mnie problem... Tarcze przeloze, tylko pytanie jak z obrotomierzem, czy kodowanie na diesla zalatwi sprawe?
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia

SPAM-tomkom1

Post autor: SPAM-tomkom1 » 12 maja 2011, 14:13

szeryfisch, tak kodowanie zalatwi sprawe.niewarto bawic sie w wymiane samych szkielek bo to i ciezko i zadko kiedy sie udaje...nie pamietam do konca jak to jest w a8 ale np w c4 wystarczylo przelutowac pamiatki z jednego do drugiego i nawet kodowanie bylo zbedne.co najciekawsze nawet zegraki wskazywaly wladsciwie mimo zmiany z pb na diesla.oczywiscie tylko skala obrotka nie byla wykorzystywana w calosci hihihih

szeryfisch
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: szeryfisch » 12 maja 2011, 21:21

no wlasnie jutro przelutowuje pamiątki i przekladam tarcze. Mysle ze bedzie dzialac...

[ Dodano: 2011-05-17, 22:24 ]
informuje ze operacja sie udala. Mam pieknie swiecace wyswietlacze, w koncu wiem ktora godzina.
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia

Piotr_Bocian

Post autor: Piotr_Bocian » 24 sty 2017, 11:46

Sorka, że odświeżę starego kotlecika, ale chcę zrobić podobny myk u siebie, bo również mam problemy z wyświetlaczami w FLu i nie tylko, a nie chcę zakładać nowego tematu, wolę się upewnić. Powiedz mi, po przelutowaniu pamięci do innych zegarów nie miałeś żadnych problemów np. z błędami itp.?

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 24 sty 2017, 12:23

Piotr_Bocian pisze:Powiedz mi, po przelutowaniu pamięci do innych zegarów nie miałeś żadnych problemów np. z błędami itp.?
a w czym problem? Wchodzisz Vagiem i błędy usuwasz ;)
to nie jest zwykły napęd...to

Piotr_Bocian

Post autor: Piotr_Bocian » 24 sty 2017, 16:19

W tym problem, że czasem jak Ci się źle zapisze CHECKSUM, to pojawiać się zaczną błędy, których albo nie skasujesz, albo skasujesz a po jakimś czasie znowu powrócą.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 24 sty 2017, 19:27

Ja u siebie podpinalem 3 liczniki i bledy kasowalem, nie bylo problemu <hmm> suma summarum jutro zakladam przeprogramowanego na EU anglika, ktkry zostal zregenerowany w ASO i jest jak nowy.

http://www.a8team.pl/d2-fl-all-licznik- ... t22074.htm
to nie jest zwykły napęd...to

Piotr_Bocian

Post autor: Piotr_Bocian » 08 lut 2017, 18:05

No a u mnie kolego sympatyczny niestety próba przegrania wsadu bezpośrednio zakończyła się niepowodzeniem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl