[inne] A4 B6 3.0 zerwana linka otwierania maski
[inne] A4 B6 3.0 zerwana linka otwierania maski
Witam. Zerwała mi się linka od otwierania maski i nie zerwała się w kabinie tylko chyba przy masce, a z racji tego że jest to 3.0 to pod maską nie ma tam wogóle miejsca, a pozatym jest gaz i jeszcze utrudnia dostęp od spodu. Próbowałem otworzyć na podnośniku, zdjąłem osłone silnika i wsadziłęm pręta który był zagięty na końcu i ciągnąc za linke od dołu też nic to nie dało. Proszę pomóżcie Za wszystkie odpowiedzi dziękuje.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2017, 12:52 przez jarek3364, łącznie zmieniany 2 razy.
jarek3364, a probowales sciagnąc grill w masce? On jest na zatrzaski jak dobrze pamietam i musiałbys cienkim srubokretem podwazyc delikatnie grill w kilku miejscach. Wsadzasz srubokret pomiedzy chrom a maske.
Pozniej powinienes miec dostep to tych uchwytow trzymajacych odboje maski. Wtedy mozesz probowac je odgiac tak aby maska sie otworzyla lub moze nawet linka bedzie w zasiegu na tyle aby ja pociagnac
Pozniej powinienes miec dostep to tych uchwytow trzymajacych odboje maski. Wtedy mozesz probowac je odgiac tak aby maska sie otworzyla lub moze nawet linka bedzie w zasiegu na tyle aby ja pociagnac
to nie jest zwykły napęd...to
Grilla nie próbowałem ściągać bo mechanicy mówli mi że jeśli już to trzeba by było go wyrwać. a odwiedziłem z 6, ale może to nie mechanicy tylko rzeźbiarze.... ide do garażu i spróbuje, ale jeszcze zobacze na yt możę jest jakiś filmik jak wyciągnać grill
[ Dodano: 2017-02-09, 19:31 ]
próbowałem ściągnąć, ale chrom schodzi ale grill ni chusteczki nie chce wyjść
[ Dodano: 2017-02-09, 19:31 ]
próbowałem ściągnąć, ale chrom schodzi ale grill ni chusteczki nie chce wyjść
Możesz to zrobić na dwa sposoby:
- delikatnie wyciągnąć atrapę (ryzyko pęknięcia) ale się da
tu masz fotki gdzie są zatrzaski i jak do nich podejść. Możesz ściągnąć najpierw chrom i powinno być łatwiej
- podnieść auto, odkręcić dolną osłonę silnika i za pomocą długiego narzędzia (dłuższy śrubokręt) i spróbować cofnąć zatrzaski (dolna część zatrzasku to metalowy uchwyt z dziurą, za pomocą narzędzia spróbuj go przesunąć w prawo w stronę pasażera)
- delikatnie wyciągnąć atrapę (ryzyko pęknięcia) ale się da
tu masz fotki gdzie są zatrzaski i jak do nich podejść. Możesz ściągnąć najpierw chrom i powinno być łatwiej
- podnieść auto, odkręcić dolną osłonę silnika i za pomocą długiego narzędzia (dłuższy śrubokręt) i spróbować cofnąć zatrzaski (dolna część zatrzasku to metalowy uchwyt z dziurą, za pomocą narzędzia spróbuj go przesunąć w prawo w stronę pasażera)
to nie jest zwykły napęd...to