części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 ALL ] Brak podświetlania w drzwiach.

tomi5
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tomi5 » 30 paź 2010, 20:35

pioter pisze:Żarówki sprawdzałeś??
No tak, Panowie bez przesady.
Nie mam zasilania na kablach od żarówek, muszę sprawdzić co z masą, ale chciałem się dowiedzieć czy jak by siadły te przekaźniki to będzie tylko brak podświetlania nóg i drzwi pasażera,czy np nie powinno działać podświetlanie wnętrza po otwarciu drzwi kierowcy

Awatar użytkownika
grim
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: grim » 02 lis 2010, 17:41

tomi5, jeżeli mowa tutaj o wyłącznikach krańcowych w zamkach to tak. Tak właśnie może być że będzie działać oświetlenie kabiny, centralny zamek, ale może nie działać oświetlenie nóg jak i drzwi.
"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg nie lubi Cię, nigdy Cię nie chciał, i prawdopodobnie Cię nienawidzi."

Awatar użytkownika
repsol
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: repsol » 13 lis 2010, 23:29

witam
podepne sie pod temat
chcialem wymienic oswitlenie z tylu pod nogami tylko jak sie dobrac do zarowek ktos wie cos na ten temat?
wymienilem juz na ledy nad lusterkiem wstecznym pod nogami z przodu i w drzwiach a pod foteli nie mam jak sie dobrac tam jest cos na gumy jakies jak to odczepic ??
zawsze cos wymysla :-(

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 13 lis 2010, 23:37

Najwygodniej byłoby wyjąc fotel, ale konieczne to nie jest, co by zrobic sobie wiecej miejsca podnies go do góry (elektr, czy manualnie w zaleznosci od wersji), zdejmij też z poprzecznej szyny zaczep który naciąga tył fotela i przykrywa elektryke, zaczep łatwo schodzi. Potem dostep jest juz prosty

Obrazek
Black Cars Matters

Awatar użytkownika
repsol
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: repsol » 15 lis 2010, 22:24

DZieki serdeczne naprawde duzo umiecie pomoc:)
a ja wlasnie w sobote i niedziele jechalem takiego pedała co to ma A8 z przednim napedem w manualu i po lifcie
mozecie sobie sprawdzic na allegro aukcje z lubuskiego
cymbałek jest z Kostrzyna jedzie rozno po calym forum itd debil i tyle :))
serdeczne dzieki
podrawiam

Awatar użytkownika
grim
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: grim » 16 lis 2010, 11:44

repsol, ??
"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg nie lubi Cię, nigdy Cię nie chciał, i prawdopodobnie Cię nienawidzi."

Awatar użytkownika
repsol
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: repsol » 20 lis 2010, 16:36

co jest kolego grim?

Awatar użytkownika
grim
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: grim » 20 lis 2010, 19:10

repsol, no bo kompletnie nie rozumiem co chciałeś przekazać... Jaki pedał ? O co chodzi ? Gdzie co i jak ? hehe... Myślałem że pisałeś to po pijaku tak jak mnie to czasem się zdarzało na tym forum :P

michalaniol
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: michalaniol » 19 gru 2010, 00:37

Kolega repsol chyba chciał powiedzieć, że znalazł się na Allegro ktoś, kto wygłaszał niepochlebne opinie na temat Użytkowników naszego forum. :) Szkoda, że takimi zacnymi autami jeżdżą tak niecne typy... :(
Oryginalne mikrostyki zamków drzwi do A8 D2.
http://allegro.pl/mikrostyk-mikrowlaczn ... 39317.html
Ostatnia para!

Awatar użytkownika
repsol
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: repsol » 19 gru 2010, 15:00

kolega michalaniol ma racje:)
gosciu twiedzi ze byl tu na forum ale sie tu wszyscy gowno znaja bo uwazaja ze do wymiany rozrzadu trzeba sciagac przedni pas a gosciu "wie"że nie trzeba rozbierac polowy auta poza tym kupil jakies gowno w manualu to raz i z przednim napedem to dwa malo tego to jeszcze szyby mu wypadaja ciekawe dlaczego w tej klasy aucie mu szyba wypadla z prowadnicy:) ale przeciez jest "igla"
debil i tyle
a tak przy okazji czy ten podłoietnik bedzie pasowal do wersji przed liftem bo takie to w poliftowych były montowane
http://moto.allegro.pl/a8-d2-podlokietn ... 89355.html
a moj sie rozlecial jak zrobilem jeden to po pol roku drugi mi pekl ten uchwyt gdzie sie śrube wkreca jest z duraluminum i niestety odpadl mi podlokirtnik a ten od swojej strony wytaczny mialem z normalnego stalowego kawalka i sie trzyma ale juz nie chce mi sie bawic na tokarce wole kupic komplet tylko to bedzie pasowac??
pozdrawiam

Awatar użytkownika
sebos17
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sebos17 » 24 gru 2010, 12:33

repsol pisze:kolega michalaniol ma racje:)
gosciu twiedzi ze byl tu na forum ale sie tu wszyscy gowno znaja bo uwazaja ze do wymiany rozrzadu trzeba sciagac przedni pas a gosciu "wie"że nie trzeba rozbierac polowy auta poza tym kupil jakies gowno w manualu to raz i z przednim napedem to dwa malo tego to jeszcze szyby mu wypadaja ciekawe dlaczego w tej klasy aucie mu szyba wypadla z prowadnicy:) ale przeciez jest "igla"
debil i tyle
a tak przy okazji czy ten podłoietnik bedzie pasowal do wersji przed liftem bo takie to w poliftowych były montowane
http://moto.allegro.pl/a8-d2-podlokietn ... 89355.html
a moj sie rozlecial jak zrobilem jeden to po pol roku drugi mi pekl ten uchwyt gdzie sie śrube wkreca jest z duraluminum i niestety odpadl mi podlokirtnik a ten od swojej strony wytaczny mialem z normalnego stalowego kawalka i sie trzyma ale juz nie chce mi sie bawic na tokarce wole kupic komplet tylko to bedzie pasowac??
pozdrawiam
http://www.audipages.com/upgrades/armrest.html

a tak swoją drogą, który Ci się połamał? ja mam jeden cały do wersji przed FL, jak się nie mylę od strony pasażera. Jak coś ślij PW

Awatar użytkownika
riki76
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: riki76 » 16 cze 2011, 18:59

Panowie
u mnie nie działaja lampki w tylnych drzwiach ani ta czerwona ani ta od spodu czy to znaczy że do wymiany te switche??? jak otworzę drzwi to wyswietla na zagarach że otwarte

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 16 cze 2011, 19:54

Sorry za takie pytanie ale sprawdzałeś żarówki ? Jak sprawdzałeś to spróbuj doprowadzić na próbę niezależną masę i zobacz czy wtedy działa .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

Awatar użytkownika
riki76
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: riki76 » 16 cze 2011, 21:42

żarówki ok :-/ a zrobię jak mówisz.........sprawdze mase

[ Dodano: 2011-06-17, 20:43 ]
No i sprawdziłem pożyczyłem masę z przednich drzwi no i świeci, więc gdzie szukać masy? czy nowy kabel prowadzić?

Awatar użytkownika
k44761
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: k44761 » 19 cze 2011, 12:26

Masa sterująca żarówkami jest doprowadzona do drzwi z modułu oświetlenia wnętrza. Przewód chyba brązowo-niebieski jak się nie mylę. Natomiast sterowana jest podwójnym , mikroswitchem w zamku każdych drzwi. Ponieważ żarowki podświetlenia wymagają sporego prądu, często upalają sie styki w tych mikroswitchach. Można to wymienić, a można tez połączyć masę ze sprawnego mikroswitcha z masą tego uszkodzonego - nie trzeba wtedy wymieniać switchy - które są niedostepne bez zamka :) Najlepiej połączyć przewody w przelotce drzwi do nadwozia, nie trzeba zdejmować tapicerki. Aby na przyszłośc zapobiec upaleniu się styków, najlepiej wymienić wszystkie żarówki w drzwiach na ledy.
Kolory przewodów do połączenia w przednich lewych drzwiach:
brązowo-niebieski i brązowo-czarny. Te przewody obieramy na kawałeczku z izolacji i łączymy bez przecinania. I naprawione na wieki podświetlanie :)
Jakby ktoś potrzebował naprawić podświeltanie w innych drzwiach -podam kolory przewodów.
Elektronika samochodowa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl