[D2 ALL ] Dziwny komunikat - czerwony wykrzyknik
Tak, powinien się włączyć w ciągu 24h, pod warunkiem, że nie stoisz w garażu podziemnym.olo_gsm pisze:No u mnie kanał 19 był dostępny i była wartość 30000. Wpisałem 30001 i będę obserwował. Z doświadczenia wiem że sygnał DCF może pojawić się po kilku dobach więc uzbrajam się w cierpliwość z nadzieją, ze u mnie to zadziała.
Ta cyfra 3 w 30000 powinna odpowiadać za podświetlenie zegarów, np. czy po włączeniu świateł, zapłonu, czy tylko wskazówki itp.
Podpinam się pod temat, chociaż u mnie problem jest nieco inny.
Czerwony wykrzynik na FISie i piszczenie pojawia się po odpaleniu samochodu po dłuższym postoju (z reguły jeżdżę raz na tydzień).
Wygląda to tak, że odpalam, pojawia się wykrzynik i pojedynczy chyba dłuższy pisk, wrzucam na R lub D, wykrzykni znika i wszystko jest ok. Każde następne odpalenie bez problemu.
Płyn hamulcowy w normie, klocki też, jedynie poprzedni właściciel mówił, że przetarty jest jeden z przewodów ABS i co jakiś czas może pojawić się komunikat. I faktycznie - już dwukrotnie w trakcie jazdy zapaliła się kontrolka hamulców, ale razem z kontrolka ABS, a w tym przypadku mam tylko przez chwilę wykrzyknik na FISie i piszczenie.
Ktoś coś doradzi?
Czerwony wykrzynik na FISie i piszczenie pojawia się po odpaleniu samochodu po dłuższym postoju (z reguły jeżdżę raz na tydzień).
Wygląda to tak, że odpalam, pojawia się wykrzynik i pojedynczy chyba dłuższy pisk, wrzucam na R lub D, wykrzykni znika i wszystko jest ok. Każde następne odpalenie bez problemu.
Płyn hamulcowy w normie, klocki też, jedynie poprzedni właściciel mówił, że przetarty jest jeden z przewodów ABS i co jakiś czas może pojawić się komunikat. I faktycznie - już dwukrotnie w trakcie jazdy zapaliła się kontrolka hamulców, ale razem z kontrolka ABS, a w tym przypadku mam tylko przez chwilę wykrzyknik na FISie i piszczenie.
Ktoś coś doradzi?
-
- Super Klubowicz
Przewody czujników ABS do sprawdzenia
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044